Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENTE pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni. Salvamontiștii au intervenit în 18 cazuri, în doar două zile

Publicat

interventie, salvamont, sureanu Pârtiile din judeţul Alba au fost luate cu asalt în weekendul care a trecut. Mii de turiști au avut parte de distracție și de mișcare la Arieșeni și pe Domeniul Schiabil Șureanu. Din păcate pentru unii, micul sejur s-a încheiat fie la centrele medicale amenajate, fie la spital. Salvamontiștii din Alba au intervenit, în doar două zile, sâmbătă și duminică, la 18 situații semnalate în cele două stațiuni.

Principala cauză a accidentelor pe pârtie pare să fie neatenția sau lipsa de experință pe schiuri ori snowboard. În acest sfârșit de săptămână salvamontiștii au fost solicitați să intervină la 18 situații din care 12 la Arieșeni și 6 la Șureanu.

Potrivit acestora, cazurile semnalate au fost lovituri sau fracturi. La Arieșeni a fost şi un turist care s-a rătăcit, iar la Șureanu o persoană și-a rupt clavicula.

12607343_1103047209729761_1050795587_n (1) Deoarece la Șureanu numărul de turiști mai mic, și cazurile de accidentări sunt mai puține față de Arieșeni. Singura problemă în Munții Sebeșului este drumul de la Oașa până la pârtie și asta nu din cauza deszăpezirii, ci a şoferilor care intră în depășire pe un drum pe care abia încap două mașini.

În acest weekend, pe lângă cele șase accidentări, la Șureanu au existat numeroase cazuri în care șoferii au căzut cu mașina în șanț și asta din cauza vitezei sau a lipsei de lanțuri sau anvelope de iarnă corespunzătoare și nu neapărat din cauza drumului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. raz

    miercuri, 20.01.2016 at 14:30

    Acesti salvatori nu vor pensii speciale, domnilor parlamentari! Acesti oaneni muncesc pe un salariu minim pe economie si isi risca viata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax