Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accidentele anului 2012: 27 de persoane și-au pierdut viața și alte 148 au fost rănite grav pe șoselele județului Alba

Publicat

Peste 149 de accidente grave, 27 de morți, 148 de persoane rănite grav și 64 de răniți ușor. Acesta este bilanțul Inspectoratului Județean de Poliție Alba privind accidentele rutiere produse pe raza județului Alba până la finalul anului 2012. Datele prezentate de oamenii legii ne arată că inconștiența la volan rămâne în continuare un factor determinat în producerea evenimentelor rutiere, iar, și în acest an, numărul persoanelor care și-au pierdut viața pe șoselele din județ rămâne îngrijorător de mare.

Zona în care au avut loc cele mai grave accidente, cu cu risc ridicat este, potrivit polițiștilor, Drumul Național 1. La final de 2012, vă reamintim cazurile care au şocat opinia publică şi în urma cărora zeci de persoane au decedat:

Bărbat din Cugir, decedat într-un accident pe DJ 107

Un bărbat și-a pierdut viața, în 13 octombrie,  într-un accident rutier petrecut pe DJ 704, la ieşire din localitatea Vinerea spre Şibot. Alte două persoane au fost rănite.

Maşina în care se aflau cei trei s-a răsturnat. Una dintre victime a rămas prinsă în caroseria autovehiculului. În evenimentul rutier a fost implicată o singură maşină. Bărbatul care a murit avea 56 de ani şi era din Cugir. Se afla pe locul din dreapta spate al autoturismului, care s-a răsturnat pe cupeu. La volan se afla fiul acestuia care, cel mai probabil, a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului umed. În maşină se mai afla mama şoferului, care a fost şi ea rănită, însă cei doi erau conştienţi şi nu păreau a fi suferit răni grave.

Noemi Sepsi, o tânără de 22 de ani din Aiud și-a pierdut viața la volan

O persoană a decedat, iar traficul rutier a fost restricţionat timp de o oră, în urma unui accident care s-a petrecut în 11 octombrie, pe DN1, la ieşire din comuna Unirea spre Turda. În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme.

Tânăra de 22 de ani, aflată la volanul uneia dintre maşinile implicate, a murit la spitalul din Cluj-Napoca, din cauza leziunilor. Se numea Noemi Sepsi şi era fiica unor medici de la spitalul din Aiud.

Femeia de 22 de ani aflată la volanul unei Skoda Felicia înmatriculată în Alba, în timp ce se deplasa dinspre Cluj spre Unirea, a pătruns pe contrasens, cel mai probabil din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de carosabil, într-o curbă şi a intrat în coliziune cu o Skoda Octavia, înmatriculată în Bucureşti. Aceasta din urmă a fost proiectată într-un autoturism Mercedes înmatriculat în Alba.

Persoană decedată într-un accident pe raza localității Laz. Mașina în care se afla a intrat în zidul unei case

Un grav accident de circulație a avut loc în noaptea de 30 septembrie, pe DN67 C, în localitatea Laz, comuna Săsciori, unde un autoturism în care se aflau cinci persoane a intrat în zidul unei case de locuit. În urma impactului, o persoană a decedat, iar o alta a fost grav rănită.

Accidentul a avut loc în jurul orei 2.51. Potrivit IPJ Alba, mașina, o Skoda Octavia, era condusă de un tânăr din Săsciori, Ioan Petre, care a pierdut controlul volanului, a ieșit în afara părții carosabile și s-a izbit de zid. Persoana care a decedat este un tânăr, pasager în mașină, domiciliat în Săsciori. Cealaltă victimă, tot un tânăr, a fost transportată la Spitalul Județean Alba și se afla în stare gravă.

A murit strivit în atelajul pe care îl manevra

Un accident grav s-a petrecut în 17 septembrie  pe drumul județean 107F, între localitățile Jidvei și Căpâlna. Un autoturism a lovit un atelaj, iar, în urma coliziunii, un bărbat a decedat iar altul a fost grav rănit.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a produs după ce o căruță a ieșit dintr-un câmp, pe drumul județean, fără să acorde prioritate. În căruță se aflau doi bărbați, cel mai probabil localnici, dintre care unul a decedat, iar celălalt a fost rănit grav și transportat la spital.

Căruța a fost lovită de un autovehicul marca Audi.

Persoană decedată după ce mașina în care se afla s-a răsturnat în afara părții carosabile

O persoană a decedat în 1 septembrie într-un accident rutier petrecut pe DJ 107 F, la km 63, în afara localității Șona. Un autoturism în care se aflau patru bărbați s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Potrivit IPJ Alba, în urma impactului, doi bărbați din Blaj, care se aflau pe bancheta din spate a mașinii au fost proiectați pe geam, în afara părții carosabile. Unul dintre aceștia  a decedat, iar celălalt a fost grav rănit și transportat la spital. Cel mai probabil, șoferul mașinii, un bărbat din Hunedoara, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul volanului. Autoturismul, marca Audi, înmatriculat în Franța, a ieșit în decor, de unde a ricoșat înapoi pe carosabil. Cei patru se deplasau din localitatea Biia înspre Blaj.

Andrei Țanțoș, campion național la schi, a decedat la 19 ani

Andrei Tanţoş (19 ani), campion naţional la schi, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier, ce a avut loc în 15 august. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 2.40, în Abrud, pe strada Avram Iancu. Maşina condusă de tânăr a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un stâlp.

Andrei Tanţoş a fost campion naţional la schi, câştigând, în 2012, proba de slalom uriaş.

Tânărul conducea un autoturism marca Renault Megane ce aparţinea unei societăţi comerciale, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un stâlp electric. Şoferul circula din direcţia Abrud spre Zlatna, iar, din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut  controlul maşinii.

În urma impactului, a fost rănit grav şi transportat la spital. În jurul orei 3.30, a murit.

Sportivul  avea 19 ani şi practica acest sport de la vârsta de 3 ani. Era legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni şi făcea parte din lotul naţional de schi al României. Pentru a se putea antrena, acesta mergea foarte des în Austria. Andrei a absolvit Grupul Şcolar “ Horea Cloşca şi Crişan” Abrud.

Femeie decedată într-un accident petrecut între o autocisternă, un microbuz și o autobasculantă

Un accident rutier s-a petrecut pe DN7, în zona intersecţiei de la Şibot-Cugir, în noaptea de 25 iulie. Au fost implicate o autocisternă, un microbuz şi o autobasculantă. O femeie a rămas blocată în caroseria microbuzului şi a fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare pentru scoaterea sa dintre fiarele contorsionate. Din păcate, femeia a decedat.

Potrivit IPJ Alba, “la data de 25.07.2012, ora 1.18,  pe DN 7, în afara localităţii Şibot, un bărbat, P.C., de 35 de ani, din localitatea Racoviţa, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autotractor, la efectuarea unui viraj la stânga, nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare condusă regulamentar de un bărbat, N.I. de 57 de ani, din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, intrând în coliziune cu aceasta. Autoutilitara a fost proiectată într-o cisternă, condusă regulamentar din sens opus de un bărbat, S.J. din municipiul Târgu Mureş, judeţul Mureş. În urma accidentului, o femeie, V.N., în vârstă de 25 de ani, din comuna Vinţu de Jos, pasageră în autoutilitară, a decedat la locul producerii evenimentului”.

Familie devastată într-un accident pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud

O persoană a decedat și alte două au fost rănite într-un accident de circulație petrecut în 20 iulie, pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud.  A fost implicat un singur autoturism, înmatriculat în Spania, care s-a răsturnat, într-o curbă. Şoferul a fost cel care a decedat.

Doi pasageri – un bărbat şi o femeie, soţia şoferului şi fiul acestuia – au fost răniţi şi transportaţi la spital. Accidentul s-a petrecut la intrare în Aiud dinspre Alba Iulia, zona “Herja”, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei.

Din spusele unor martori, maşina s-a răsturnat în direcţia caselor de pe marginea stângă a drumului, în curba dinaintea pantei de urcare, la intrare în Aiud. Familia implicată în accident este din Aiud. Bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea aproximativ 50 de ani.

Trei tineri studenți din Alba, decedați într-un grav accident la Oiejdea

Trei studenți din Alba și-au pierdut viața, în 27 iunie, într-un grav accident ce a a vut loc în apropiere de localitatea Oiejdea. Este vorba despre frații Marius și Marcel Crișan din Abrud și Cosmin Petaca din Bistra care se întorceau de la Cluj unde aveau de susținut un examen.

Cei trei se aflau în autoturismul marca Volkswagen Passat în momentul când au intrat pe contrasens și s-au izbit frontal de o autocisternă ce transporta gaz lichid care circula din față. Impactul le-a fost fatal. Cei trei aveau 19, 20 și respectiv 23 de ani.

Fetiță decedată într-un accident pe DJ 107

O fetiță a decedat, iar mama ei a fost grav rănită într-un accident de circulație ce a avut loc în 16 aprilie pe DJ 107, pe raza localității Sâncel. În coliziune au fost implicate un Volkswagen Passat şi un autoturism Dacia, ambele înmatriculate în judeţul Alba.

Victimele sunt din localitatea Şona. Acestea erau pasagere în autoturismul Dacia: tatăl conducea, iar în maşină se mai aflau doi băieţi, unul de 8 ani şi celălalt de 11 ani. Familia circula din direcţia Sâncel, înspre Şona, întorcându-se acasă. Mama a fost transportată la spitalul din Blaj.

Din poziţionarea maşinilor pe carosabil, poliţiştii au apreciat cauza probabilă a accidentului ca fiind intrarea pe contrasens a autoturismului Dacia, într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Autoturismul Volkswagen Passat circula regulamentar din sens opus.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: IPJ ALBA: 27 de victime şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. Peste 2.000 de furturi și 30 de persoane dispărute în 2012 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax