Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ACEA: Uniunea Europeană ar trebui să aibă un milion de staţii publice de încărcare a automobilelor electrice până în 2024

Publicat

Uniunea Europeană ar trebui să îşi fixeze ca obiectiv instalarea unui milion de staţii publice de încărcare a automobilelor electrice în 2024, şi a trei milioane până în 2029, în ideea de a da consumatorilor încrederea necesară pentru a face trecerea la noua tehnologie, a anunţat joi Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Într-o scrisoare comună, alături de mai multe asociaţii ale consumatorilor şi organizaţii pentru transport sustenabile, ACEA a cerut Bruxelles-ului să fixeze ţinte ambiţioase pentru fiecare ţară, în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

„Stabilirea acestor ţinte va trimite un semnal puternic consumatorilor că numărul staţiilor publice de încărcare va continua să ţină pasul cu creşterea explozivă a vânzărilor de vehicule electrice în Europa. De asemenea, ar oferi o certitudine industriei auto dar şi operatorilor de reţea, operatorilor de infrastructură de încărcare şi companiilor de transport”, se arată în scrisoare.

Citește și: FOTO: Clădirea primăriei Ciugud, alimentată cu energie produsă de acoperișul inteligent al unei parcări pentru mașini electrice

Vânzările de automobile electrice au crescut în ritm accelerat în ultima perioadă în timp ce vânzările de autoturisme echipate cu motoare cu ardere internă au scăzut în timpul carantinei.

Constructorii auto se pregătesc să lanseze noi modele electrice pentru a îndeplini normele stricte UE privind emisiile poluante iar mai mult guverne din regiune au inclus primele pentru achiziţionarea de automobile electrice în programele naţionale de revenire de după pandemie.

Cu toate acestea, extinderea reţelei de staţii publice de încărcare, care să se adauge punctelor de încărcare de acasă sau de la locul de muncă, este mult mai lentă şi în plus există diferite tarife şi metode de plată. Datele publicate de industria auto arată că, anul trecut, în Uniunea Europeană erau 224.538 de staţii publice de încărcare a automobilelor electrice.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax