Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

“Acest produs nu are efecte asupra sănătăţii”. Atenţionare pe ambalajele medicamentelor homeopate. Proiect

Publicat

Un proiect aflat în Senat propune ca medicamentele homeopate să includă pe ambalaj o atenţionare specială prin care să se facă ştiut faptull că acestea nu au  efecte asupra sănătăţii. De asemenea, atenționarea ar urma să fie reluată în cadrul prospectului şi a materialelor publicitare.

Se propune introducerea unei reglementări în Legea nr 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Potrivit iniţiativei, în cazul medicamentelor homeopate, atât pe ambalaj cât şi la începutul prospectului, va trebui să se menţioneze vizibil şi uşor de citit, cu font Times New Roman, format îngroşat şi cu majuscule, atenţionarea “Acest produs nu are efecte asupra sănătăţii”.

În expunerea de motive, iniţiatorii propunerii legislative susţin că măsura se bazează pe principiul corectei informări a pacienţilor, prezentând o serie de studii potrivit cărora produsele homeopate nu au efect mai bun decât placebo.

Citeşte şi Homeopatia, inutilă în tratarea oricărei boli. Concluzia unui studiu realizat de un renumit om de știință

Inițiatorii legii au luat în calcul și materialele promoționale, care ar urma să conțină și ele următoarele modificări:

produsele şi tratamentele naturiste – înainte de invitaţia de a citi instrucţiunile din prospect sau de pe ambalaj, se adaugă avertizarea sonoră şi scrisă “Produs neatestat medical”/ “Metodă neatestată medical”;

produsele şi tratamentele homeopate – înainte de invitaţia de a citi instrucţiunile din prospect sau de pe ambalaj, se adaugă avertizarea sonoră şi scrisă “Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătăţii.”.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax