Connect with us
Publicitate

AIUD

Achiziția a 16 autobuze electrice și 20 de stații de încărcare, la Aiud: O nouă licitație, în SEAP. Valoarea investiției, majorată

Publicat

Primăria Aiud a lansat o nouă licitație pentru achiziția a 16 autobuze electrice, 16 stații de încărcare lentă și alte 4 stații de încărcare rapidă, în cadrul unui proiect ce urmărește implementarea unui transport public ecologic. 

Primăria Aiud a lansat în 12 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban și stații de încărcare cu montare și punere în funcțiune, în cadrul proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud”.

Valoarea totală a investiției este estimată la 22.111.827,6 lei, fără TVA.

Reamintim faptul că licitația anterioară, lansată în 22 iulie, a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici. Valoarea totală era estimată la peste 18,3 milioane de lei, fără TVA. 

Proiectul vizează achiziționarea a 16 autobuze electrice noi pentru transportul urban, respectiv furnizarea, montarea și punere în funcțiune a 16 stații de încărcare lente și 4 stații de încărcare rapide în cadrul proiectului „Transport public ecologic în Municipiul Aiud” depus prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Fiecare autobuz electric va avea o autonomie după o încărcare completă de minim 150 de kilometri, cu un consum mediu de maxim 1,5 kWh/km. Autobuzele vor avea o capacitate de 11 locuri pe scaune și 11 locuri în picioare, iar lungimea acestora va fi între 5,5 și 6 metri.

Autovehiculele destinate transportului urban de călători vor avea podeaua coborâtă și vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă (rampă și alte dotări specifice). Autobuzele vor putea funcționa la temperaturi cuprinse între -25 și +45 de grade Celsius.

Mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu următoarele echipamente:

  • calculator de bord
  • validator dual (card bancar) (2 buc./autobuz)
  • dispozitiv eliberare chitanță la plata cu card bancar (2 buc./autobuz)
  • validator bilete hârtie termică
  • set panouri led afișare destinație
  • panou informare interior, LCD ultrawide 28 inch
  • unitate audio cu microfon
  • senzor numărare călători
  • router WI-FI pentru furnizare internet în vehicul către călători
  • switch comunicație
  • MDVR (înregistrator digital) cu consolă  7 inch
  • cameră video interior/exterior (4 buc./autobuz)

Stațiile de încărcare lentă vor avea o putere de 22 kW și vor putea funcționa la temperaturi cuprinse între 0 și +40 grade Celsius. Stațiile de încărcare rapidă vor avea o putere de 60 kW și vor putea funcționa la temperaturi cuprinse între -25 și +40 de grade Celsius.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax