Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Achiziție „anti-inundații” în Cetatea Alba Carolina. Cum vrea Primăria să rezolve problema canalizării care refulează în șanțuri

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să rezolve problema inundațiilor apărute în șanțurile Cetății Alba Carolina după ploile torențiale. Administrația locală cumpără un tocător pentru stația de pompare, stație care se înfundă cu șervețele umede și cârpe în perioadele cu ploi abundente, iar ca urmare rețeaua de canalizare refulează în zonele joase din șanțuri, în special pe Latura de Vest. 

Primăria Alba Iulia a lansat luni, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui grătar tocător pentru Stația SPAU Nord de pompare a apelor uzate menajere și a apelor pluviale din zona Cetății Alba Carolina. Valoarea totală estimată este de 184.800 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Apa CTTA Alba SA, în calitate de operator al rețelei de canalizare din municipiul Alba Iulia, a sesizat faptul că, în mod frecvent și îndeosebi în perioadele cu ploi abundente, grătarele amplasate în fața celor două stații de pompare SPAU Nord și SPAU Sud din zona Cetății Alba Carolina se înfundă cu șervețele umede și cârpe, iar apa din rețeaua de canalizare inundă zonele joase din șanțurile cetății, indicând ca soluție montarea unor grătare tocătoare care să fie amplasate în fața celor două stații de pompare.

Ca urmare a inspecției efectuate la locațiile menționate de către reprezentanții Primăriei împreună cu reprezentanții Apa CTTA Alba SA, s-au făcut constatări cu privire la posibilitățile tehnice de montaj și exploatare a unui grătar tocător în stația de pompare SPAU Nord.

Caracteristici tehnice grătar tocător

Tip: grătar tocător pentru stație de pompare ape menajere

Utilizare: Pentru substanțe brute și pentru solide în suspensie lichidă

Diametru nominal rețea canalizare: DN=400 mm

Debit minim: Qmin=600 mc/h

Motor: motor cu reductor, 4…6 kw

Montaj: pe perete

Mediu de lucru: umed, inclusiv în submersie

Alte specificații: demontare facilă pentru intervenții și întreținere, rezistență crescută la funcționare uscată, etanșare, protecție anticorozivă

Alte echipamente: Grătarul tocător va fi livrat cu toate echipamentele și modulele necesare montajului, punerii în funcțiune și exploatării (kit de montaj pe perete, kit acord electric, modul de comandă, soft, etc.)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax