Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Achiziții de ultimă generație, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Cameră de documente, microscop digital și sistem modern de evaluare

Publicat

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia se poate mândri, începând de vineri, cu un nou laborator de informatică, dar și cu mai multe achiziții noi, precum o nouă cameră digitală de documente, un microscop de ultimă generație, dar și cu un sistem de evaluare performant. La inaugurarea laboratorului au participat reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia, CJ Alba, ISJ Alba, dar și cadre didactice și elevi.

În cadrul evenimentului de vineri, care a avut loc la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, au fost prezentate o sală de informatică nou-nouță, cu calculatoare performante, dar și ultimele achiziții folositoare în procesul de predare-învățare, care confirmă încă o dată faptul că această instituție este într-adevăr o „școală europeană”.

Printre cele prezentate, participanții la eveniment au avut ocazia să vadă o cameră digitală de documente, care captează obiecte bidimensionale și tridimensionale, oferindu-le elevilor o experiență captivantă de învățare. Recunoscută ca susţinătoare a unui mediu educaţional modern şi competitiv, camera de documente oferă posibilitatea elevilor de a vizualiza în direct atât imagini ale diverselor obiecte, cât şi experimente de chimie, biologie și alte discipline. Integrarea dintre această cameră şi software-ul Smart Notebook face posibilă afişarea şi explorarea imaginilior direct pe o tablă interactivă Smart Board. Reprezentările (în acest caz bancnote, mozaic roman sau hărți vechi) sunt deosebit de clare, se pot face adnotări peste ele şi pot fi salvate pentru a lucra şi ulterior cu acestea.

Totodată, microscopul achiziționat este unul de înaltă generație. Cu ajutorul acestuia, elevii le-au prezentat participanților, printr-o proiecție pe o tablă interactivă, secțiuni exemplificative (creier, stomac), dar şi cum arată interiorul unei ferigi sau cum se vede sângele la microscop.

De asemenea, cei prezenți la eveniment au avut ocazia să vadă o demonstrație de evaluare, realizată cu ajutorul unui sistem digital ultra-performant. Astfel, elevii au votat răspunsurile întrebărilor postate pe tabla interactivă doar cu ajutorul unor butoane. La sfârșitul acestei evaluări profesorul a putut afișa răspunsurile elevilor, punctele obținute de aceștia (100 de puncte maximum), dar și genera rapoarte de comparație între elevi sau între cursuri. Totodată, sistemul poate prezenta și performanțele cursului sau ale elevilor, care oferă posibilitatea de a fi printate și înmânate astfel părinților.

Toate aceste achiziții au fost făcute din sumele obținute în urma participării Elevei Mălina Roșca (din clasa a VIII-a), de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde a câştigat medalia de argint. Eleva, dar și școala din care provine, au primit premii în bani. Școlii i-au fost alocați 20.000 de lei, care au fost redirecționați achiziționării aparaturii de ultimă generație.

Totodată, în cadrul evenimentului, participanții au putut admira și o expoziție de cărți și obiecte școlare vechi, pentru a scoate în evidență evoluția tehnologiei în decurs de câteva decenii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax