Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Achizițiile de laptopuri, tablete și computere la nivel mondial au ajuns la nivelul record înregistrat în 2007

Publicat

Achiziţiile de laptopuri şi de computere desktop la nivel mondial au urcat în 2020 la un nivel care nu a mai fost atins din 2007, când a debutat iPhone.

Acest lucru se întâmplă în contextul pandemiei de coronavirus și a muncii de acasă.

Învăţarea şi munca de la distanţă au revigorat piaţa computerelor în timpul pandemiei coronavirusului, reducând vânzările de smartphone-uri şi stimulând în acelaşi timp interesul pentru dispozitivele mai mari, care în ultimul deceniu s-au aflat în urma dispozitivelor iPhone şi a celor cu sistemul Android, potrivit Universul.net.

Livrările globale anuale de PC-uri, care includ laptopuri şi desktopuri, au depăşit aproximativ 300 de milioane în 2008, dar scăzuseră în ultimul timp la 250 de milioane. Puţini se aşteptau la o redresare.

Dar unii analişti se aşteaptă în prezent ca 2020 se se încheie cu vânzări de aproximativ 300 de milioane de dispozitive, în creştere cu aproximativ 15% faţă de acum un an.

Tabletele înregistrează o creştere şi mai rapidă.

Până la sfârşitul anului 2021, numărul computerelor şi tabletelor instalate va ajunge la 1,77 miliarde, în creştere de la 1,64 miliarde în 2019, potrivit companiei de cercetare Canalys.

Surse: universul.net, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax