Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ACL Alba: Biserica din Obreja, primul lăcaș de cult electoral, marca PSD din România. Banner pentru susținerea lui Victor Ponta, arborat pe gard

Publicat

biserica oiejdea După ce în urmă cu trei zile a fost semnalată vizita electorală în parohiile județului Alba a lui Victor Opasachi, secretar de Stat la Secretariatul pentru Culte, au apărut și primele „roade”. Potrivit reprezentanților ACL Alba, în satul Obreja, comuna Mihalț a apărut prima biserică electorală, marca PSD. Astfel, pe gardul incintei ce adăpostește cimitirul din localitate și singurul lăcaș sfânt al satului, la care se execută acum lucrări de renovare, a fost arborat un benner electoral cu inscripția „Victor Ponta Președinte”.

Arborarea bennerului pe gardul bisericii survine după ce, miercuri, Victor Opaschi, secretar de Stat la Secretariatul pentru Culte și om de bază al PSD, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, a efectuat un periplu prin mai multe parohii din județul Alba, care potrivit ACL Alba le-a spus preoților să propovăduiască în biserică doctrina PSD și să îndemne enoriașii să-l voteze pe Victor Ponta.

IMG_0451 „Deși ACL Alba a sesizat atunci opinia publică asupra acestei fapte de o lașitate și de o nerușinare strigătoare la cer, iată că, după cazul de la Satu Mare, și în județul Alba, Biserica este amestecată de PSD în campania electorală, fiind transformată în agent electoral al lui Victor Ponta.

Facem încă o dată precizarea că, în județul Alba, niciodată până acum, bioserica nu a fost amestecată în politică iar autoritățile locale și județene, prin votul consilierilor din toate partidele, au oferit acestei instituții fundamentale a societății, indiferent de cult, sprijinul lor, necondiționat de niciun fel de susținere politică”, transmite ACL Alba într-un comunicat de presă.

ACL Alba va depune o sesizare legată de acest acest caz la BEJ și face, încă o dată, apel public la PSD „să renunțe la aceste metode bolșevice și să lase preoții și credincioșii în pace, să-și practice fiecare credința cum crede de cuviință. Biserica, indiferent de cult, este o icoană a sufletului și nu trebuie amestecată în jocurile politice pentru că așa cer interesele de moment ale unei găști disperate că va pierde”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax