Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Acord de precauţie cu FMI, pe doi ani, de 5 miliarde euro

Publicat

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, că România va beneficia de un „acord de precauţie” cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, în valoare de 5 miliarde euro, fonduri ce se vor afla la dispoziţia ţării noastre, dar nu vor fi utilizaţi, deocamdată. Scopul încheierii acestui acord este perspectiva consolidării macroeconomice. În acelaşi timp, va fi utilizată o tranşă de 1,35 miliarde euro de la UE, pentru acoperirea deficitului bugetar. Traian Băsescu a precizat că vor fi continuate reformele în educaţie, sănătate, justiţie şi “bătălia fără menajamente împotriva corupţiei”.

Precizăm că în această perioadă se desfăşoară a şaptea evaluare a acordului stand-by, de către misiunea FMI condusă de Jeffrey Franks. Reprezentanţii FMi se vor afla în ţară până marţi, 8 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax