Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acord între ciobani și Ministerul Agriculturii: Șase câini la 300 de oi şi încă un câine pentru fiecare sută de oi

Publicat

cioban oi Ciobanii şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii au ajuns la un acord în ceea ce priveşte numărul de câini de la stână. Oierii vor avea dreptul să aibă șase câini la 300 de oi, însă numărul poate crește dacă sunt mai multe mioare. 

Ciobanii vor avea dreptul să aibă şase câini, dacă au 300 de mioare, dar numărul poate creşte dacă sunt mai multe oi, a precizat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii. Pentru a intra în vigoare însă, propunerea trebuie votată în Parlament.

Propunerea noastră vizează la numărul de câini, şase câini la 300 de oi şi pentru fiecare sută de oi încă un câine. Practic, la 1.000 de oi sunt 13 câini. Mâine se merge la Parlament, pentru că legea iniţial de la Parlament a pornit, şi dacă se înţeleg acolo pe proiectul nostru, dacă mai aduc vreun amendament ceva şi se promovează pe circuit, pentru că noi am prorogat articolul respectiv, cu cele două litere, pentru două luni sau, mai exact, până reuşim să găsim o soluţie”, a transmis Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

La sfârşitul anului trecut, limitarea numărului de câini de la stână a provocat proteste aprinse. Atunci, aproape 4.000 de ciobani au contestat inclusiv în Palatul Parlamentului noua lege a vânătorii, care prevedea amenzi pentru oierii care au mai mult de trei câini la stână.

Ulterior, Guvernul a amânat intrarea în vigoare a articolelor care i-au nemulţumit pe ciobani.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax