Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acord între Ministerul Educației și Google: 40.000 de profesori din România vor fi instruiți în folosirea aplicațiilor pentru învățământul interactiv

Publicat

elevi

Aproximativ 40.000 de profesori, adică 10% din totalul cadrelor didactice din țară vor fi instruiți în următorii doi ani să folosească suita gratuită de aplicații Google pentru educație care le-ar permite elevilor să învețe într-un mod dinamic interactiv. Google și Ministerul Educației au semnat joi un acord la nivel național prin care școlile și Universitățile au acces gratuit la aceste aplicații dar au nevoie de internet și echipamente, iar Ministrul Educației, Remus Pricopie a ținut să precizeze că în prezent circa 2500 de școli se conectează la internet broadband de mare viteză prin fonduri europene, proces care va continua.

Programul de dezvoltare profesională a cadrelor didactice din întreaga țară este dezvoltat de Google în parteneriat cu organizația non-guvernamentală Junior Achievement și urmărește instruirea unui număr considerabil de profesori în folosirea resurselor și a aplicațiilor online. Se urmărește astfel formarea unui nucleu de cadre didactice (Google Educators Group) care să susțină adoptarea tehnologiilor digitale de învățare. Programele de instruire se vor desfășura prin colaborarea cu Junior Achievement, pe parcursul următorilor 2 ani.

Ministrul Remus Pricopie: În acest moment circa 2500 de școli din România se conectează la internet de mare viteză prin fonduri UE

„Am creat un program larg de cursuri prin care toți profesorii să înțeleagă uneltele pe care le au la dispoziție și care vor permite învățămantului să evolueze. Am vrea ca în următorii 2 ani, circa 10% din cadrele din România, aproximativ 40.000 de profesori, să fi trecut prin aceste cursuri astfel încât la rândul lor prin intermediul unor comunicări pe care le vom crea să poată transmite aceasta informație mai departe. Știm că este un efort pe termen lung și angajamentul nostru este pe termen lung, a declarat Dan Bulucea, șeful Google România.

Întrebat despre costurile proiectelor pilor, Ministrul Educației, Remus Pricopie, a precizat că acestea sunt suportate de Google și partenerii săi.

„Ministerul Educației nu va cumpăra mâine calculatoare sau echipamenele pe care le veți vedea în aceste școli pilot, dar să nu uităm că în momentul de față în România se conectează la internet de mare viteză circa 2500 de unități de învățământ la internet prin fonduri structurale. Acesta este un prim proces, pentru că nu toate școlile sunt conectate la internet. Internetul este plătit pentru 5 ani, deci toate școlile care vor fi conectate anul acesta vor avea internet gratuit pentru 5 ani. Urmează să folosim alte fonduri UE pentru a conecta și celelalte școli care nu dispun încă de internet și gradual să asigurăm în primul rând conectivitatea, software-ul educațional, pregătirea cadrelor didactice și în ultimul rând vom cumpăra tablete când vor fi toate aceste condiții îndeplinite”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

Google Apps for Education este un pachet gratuit de unelte de comunicare și colaborare special create pentru școli și universități. Suita include Google Mail, Google Calendar, Google Docs, și Google Sites precum și unelte administrative, serviciu de suport clienți și diverse aplicații pentru integrarea pachetului cu sistemele IT existente. Academia de Studii Economice din București precum și colegii și universități din întreaga lume, cum ar fi Universitatea din Westminster sau Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, folosesc deja Google Apps for Education.

Unitățile de învățământ din România interesate să adopte Google Apps for Education pot accesa site-ul Ministerului Educației Naționale la adresa https://licente.edu.ro.

Sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax