Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acord Orange – Telekom. Ce prevede alianța între cei mai mari doi jucători de pe piaţa de comunicaţii din România

Publicat

orange telekom Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, Orange şi Telekom, au semnat la începutul lunii decembrie, după doi ani de negocieri duse într-o maximă discreţie, un acord prin care îşi oferă acces la reţeaua fixă, respectiv mobilă 4G, potrivit ZF.

„Proiectul negociat sub numele de cod <Apolodor> a fost finalizat. Cele două contracte de partajare a reţelelor au fost semnate la începutul lui de­cembrie. Telekom are acces la reţeaua 4G a Orange printr-un contract de roa­ming naţional, iar Orange va putea ofe­ri servicii fixe prin infrastructura Tele­kom“, au declarat pentru ZF mai multe surse din industria de comunicaţii.

În ceea ce privește reţeaua 4G a Orange, aceasta acoperă 70% din populaţia totală a României, aproximativ dublu faţă de Telekom. Totodată, reţeaua de fibră optică a Telekom acoperă peste 1,3 milioane de gospodării, în timp ce infrastructura Orange nu este capilarizată până la nivel de scară de bloc sau case. Astfel, prin acest acord fiecare dintre companii câştigă acces la elemente de infrastructură vitale în competiţia pentru clienţi, reducându-şi semnificativ cheltuielile.

În urma celor două acorduri, clienţii serviciilor de telefonie mobilă ai Telekom vor avea acces la reţeaua 4G a Orange, iar subsidiara gigantului francez va putea să le ofere clienţilor pachete complete de servicii fix-mobil, inclusiv IPTV, prin reţeaua fixă a Telekom.

Potrivit surselor ZF, Orange va plăti aproximativ 5 euro pe lună către Telekom pentru fiecare client căruia îi va oferi servicii prin infrastructura fixă, plus o serie de taxe de instalare. Totodată, Telekom va plăti în funcţie de traficul de net mobil 4G realizat de clienţii săi prin reţeaua Orange.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    miercuri, 23.12.2015 at 00:46

    ce tapa a loat orange ! orange are fix pe sim si nu vad de ce ar avea nevoie de fibra lui telekom cu viteza proasta de net

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax