Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Actele pentru permise auto și înmatriculări vor putea fi depuse online. Aplicație prin care se elimină cozile de la ghișeee

Publicat

Direcţia Permise și Înmatriculări va lansa, din martie, o aplicație pilot care va permite depunerea actelor online, fără a mai fi necesară prezența la ghișeu.

Într-o primă fază această facilitate va fi disponibilă doar pentru operațiuni mai simple, cum ar fi rezervarea de numere sau eliberarea de duplicate – spune directorul de la permise și înmatriculări Florin Catană potrivit Radio Romania Actualități.

În prezent cei care doresc să își rezerve numărul de înmatriculare trebuie să meargă la ghişeu, să plătească o taxă de 30 de lei, să facă o cerere și în condițiile în care Direcțiile Permise și Înamtriculări funcționează în localitățile reședință de județ de multe ori costă mai mult drumul și timpul pentru operațiunea respectivă.

În perioada stării de alertă preschimbarea permiselor, care urmează să expire, poate fi amânată, valabilitatea documentelor fiind prelungită cu 90 de zile

Începând cu luna decembrie, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a lansat un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie.

Plata se poate efectua accesând site-ul instituției, servicii online – plăți sau la finalizarea programării online la ghișeu, utilizând cardul bancar.

Foarte important – pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.rodovada plății nu este necesară !

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax