Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune a Poliţiei Alba: 17 filtre rutiere, peste 200 de şoferi amendaţi şi 8 permise reţinute

Publicat

pol

filtru politie DN7 abPoliţiştii din judeţul Alba au acţionat, miercuri, cu efective mărite, pentru creşterea gradului de siguranță civică şi a siguranţei participanţilor la traficul rutier, prevenirea infracţiunilor şi combaterea evaziunii fiscale. Au fost aplicate 268 de sancţiuni contravenţionale şi au fost constatate 8 infracţiuni. Poliţiştii au pus 17 filtre rutiere, au amendat peste 200 de şoferi şi au reţinut 8 permise de conducere.

Peste 120 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, sprijiniţi de jandarmi au acţionat miercuri în medii şi locuri identificate cu risc criminogen, precum şi pe principalele artere rutiere, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională și penală şi impunerea unui climat de siguranță în trafic.

În urma acțiunii au fost constatate 8 infracţiuni dintre care două de natură judiciară, 3 la regimul rutier şi 3 de altă natură. Dintre acestea, 5 au fost constatate în flagrant delict.

În cadrul celor 17 filtre rutiere au fost verificate 427 de autovehicule şi au fost depistaţi 238 de conducători auto care au încălcat normele legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Alte 30 de persoane au fost sancţionate contravenţional, dintre care 12 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor şi una la O.G. 37 din 2007 privind timpii de conducere şi de odihnă.

Polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 51.710 lei.

În jurul orei 15,30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţie Municipiului Alba Iulia au oprit pentru control, pe Calea Moţilor, un autoturism condus de C.I.F., de 23 de ani, din comuna Vadu Moţilor care conducea un autoturism neînmatriculat.

În jurul orei 19.00, Secţiei de Poliţie Rurală Vinţu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din judeţul Hunedoara, care conducea pe DN 7, pe raza comunei Săliştea, un autovehicul neînmatriculat.

În ambele situaţii, faţă de şoferii autovehiculelor au fost întocmite dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax