Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune a Poliției Rutiere, în Alba. 11 șoferi au rămas fără permise, într-o singură zi. Amenzi de peste 52.000 de lei

Publicat

actiune politisti alba În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 52.000 de lei, în cadrul unei acţiuni ce urmăreşte creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor. Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunile cu efective mărite, în sistem integrat, vor continua.

În perioada 26 – 28 februarie, poliţiştii din Alba desfăşoară acţiuni cu efective mărite, în sistem integrat, ce au drept scop creşterea gradului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier.

Astfel, sâmbătă, 27 februarie, 167 de polițiști din structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase, acţiuni speciale şi transporturi, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi de poliţişti ai Serviciului pentru Imigrări şi ai Biroului pentru Evidenţa Informatizată a Persoanei Alba, au continuat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Cu această ocazie, au fost constatate 11 infracţiuni din care una de natură judiciară, 4 privind ordinea şi liniştea publică, un vizând regimul armelor şi 5 la regimul rutier.

Pe linie de ordine publică, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, din care 43 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 8 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.

La regimul circulaţiei rutiere au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 103 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 3 sancţiuni au fost aplicate la alte normative. Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au verificat 3 partide de vânătoare şi au constatat o infracțiune la Legea 295/2004 privind regimul armelor.

Totodată, poliţiştii Serviciului Transporturi au efectuat patrule pe 6 trenuri de călători şi au depistat 5 călători care circulau fraudulos.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în cadrul acţiunilor de sâmbătă, 27 februarie, a fost de 52.155 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax