Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune a Poliției Rutiere, în Alba: 21 de șoferi au rămas fără permise, într-o singură zi. Amenzi de peste 23.000 de lei

Publicat

actiune politisti alba Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat luni, 9 noiembrie, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate depăşirilor neregulamentare. Cu această ocazie, oamenii legii au depistat 113 conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice și au aplicat amenzi în valoare totală de 23.730 lei. Totodată, au fost reţinute 21 permise de conducere și retrase șapte certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Alba, la data de 9 noiembrie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au organizat o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate depășirii neregulamentare.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi 113 conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 16 s-au angajat în depăşiri neregulamentare, 29 au circulat cu viteză peste limita legală, 13 nu au purtat centura de siguranţă, iar restul au comis alte abateri la regimul rutier.

Au fost reţinute 21 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 4 infracţiuni.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 23.730 lei.

În jurul orelor 18.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, au depistat-o pe o tânără de 19 ani, din Apoldu de Jos, judeţul Sibiu, care conducea un autoturism, pe DJ 141 D, pe raza localităţii Draşov, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, poliţiştii au constatat că autoturismul i-a fost încredinţat de un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Miercurea Sibiului, judeţul Sibiu, cu toate că ştia că prietena sa nu are permis de conducere.

Faţă de tânără, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii conducere fără permis, iar faţă de prietenul său, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu deţine permis de conducere.

Pentru un trafic rutier mai sigur, Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba recomandă:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

– Respectaţi toate regulile privind depăşirea şi nu efectuaţi depăşiri riscante.

– Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic!

– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax