Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acţiune a poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor IGPR în Alba şi alte trei judeţe. Şase dosare penale pentru ilegalităţi cu lemn

Publicat

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R. au întocmit şase dosare penale în care sunt cercetaţi administratorii unor firme beneficiare de material lemnos, în urma unei acţiuni desfăşurate în perioada 22-26 octombrie, în judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş.

În urma controalelor efectuate de poliţiştii de la investigarea fraudelor, în cele patru judeţe, la societăţi comerciale de profil, au fost descoperite mai multe achiziţii de material lemnos provenit din tăieri ilegale.

Prejudiciul creat statului se ridică la 1.400.000 de lei.

În baza informaţiilor deţinute de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., în perioada 22-26 octombrie, pe raza judeţelor Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş s-a desfăşurat o acţiune, în vederea prevenirii şi combaterii actelor ilicite cu material lemnos.
În cadrul acesteia au fost efectuate controale şi verificări la mai multe societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate operaţiuni cu material lemnos de către poliţiştii serviciilor de investigare a fraudelor din cele patru judeţe, împreună cu specialişti ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare şi ai Gărzii Financiare.
Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2010-2011, 6 societăţi comerciale au achiziţionat un volum de peste 28.000 mc material lemnos în valoare de aproximativ 8.500.000 lei provenit din tăieri ilegale, pe care l-au introdus în circuitul economic legal. Administratorii respectivelor societăţi sunt suspectaţi că au folosit documente de provenienţă cu regim special provenite de la alte 4 societăţi comerciale, fără ca acestea din urmă să fie furnizorii de fapt.
Prin evidenţierea în contabilitate a acestor operaţiuni fictive a fost cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de aproximativ 1.400.000 lei, constând în impozitul pe profit aferent diminuării masei impozabile.
Poliţiştii au întocmit 6 dosare penale în care sunt cercetaţi administratorii societăţilor comerciale beneficiare de material lemnos pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi uz de fals.
De asemenea, faţă de administratorii celor 4 societăţi comerciale care au furnizat ilegal documente de provenienţă cu regim special se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie fără drept a formularelor cu regim special” şi complicitate la evaziune fiscală.

Sursa: comunicat de presă IGPR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax