Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor din Alba Iulia: taximetriști, șoferi și pietoni, amendați cu peste 30.000 de lei

Publicat


politia rutiera

Polițiștii din Alba Iulia au amendați zeci de şoferi, pietoni şi taximetrişti, într-o singură zi, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. Au reţinut 7 permise, iar amenzile au fost în valoare de peste 3o.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, marţi, între orele 08.00 – 11.00 şi 15.00 – 20.00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii au urmărit, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, dar şi a pietonilor care nu respectă regulile privind circulaţia pe drumurile publice şi traversarea.

Totodată, poliţiştii au verificat modul în care sunt respectate obligaţiile legale specifice, rezultate din Legea 38/2003, de către taximetrişti.

La acţiune au participat, în total, 14 poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică, care au constatat 65 de abateri de natură contravenţională, în valoare totală de 31.675 lei.

Dintre sancţiuni, 20 au fost aplicate pietonilor depistaţi în timp ce traversau prin loc nepermis sau fără să respecte culoarea roşie a semaforului electric, 7 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 10 taximetriştilor, pentru nerespectarea normelor legale privind transportul în regim taxi, iar 26 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi două atestate taxi.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. je

    joi, 21.02.2019 la 08:48

    Pe vorbitorii la telefonul mobil cand ii amendati ca si dupa modificarea codului rutier unde vorbitul la telefonul mobil se sanctioneaza cu 1600 lei plus puncte de penalizare tot se vorbeste la greu. Insemna ca lumea are bani si isi permite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Zile superbe de toamnă, cu soare strălucitor, fără nori și fără ploi. Prognoza în săptămâna 14-20 octombrie

Publicat

De

Jumătatea lunii octombrie aduce o vreme superbă, cu temperaturi generoase. În această săptămână vom avea parte de soare strălucitor, fără ploi, iar maximele vor atinge 24 de grade Celsius. Minimele nu vor coborî mai jos de 5 grade Celsius. La munte, temperaturile minime nu vor coborî mai jos de 4 grade Celsius, iar maximele depășesc […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate