Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune a polițiștilor din Alba: Peste 500 de șoferi, testați pentru alcool. Amenzi de 120.000 de lei

Publicat

etilotest

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii rutieri din Alba au acţionat pentru depistarea şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului. Au fost efectuate 536 de testări cu aparatele etilotest şi au fost depistaţi cinci şoferi, care înainte de a urca la volan consumaseră alcool. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 120.000 de lei.

În noaptea de 11/12 ianuarie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranţei rutiere şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule, pe drumurile publice, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

La acţiune, poliţiştii rutieri au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră.

Cu această ocazie, 536 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, dintre aceştia 5 fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În 3 dintre situaţii, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, impunându-se întocmirea de dosare penale.

Totodată, poliţiştii au depistat şi sancţionat 68 de conducători auto care au încălcat alte norme privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 121.800 lei.

Exemple:

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 ianuarie 2019, în jurul orei 20:45, poliţiştii Serviciului Rutier în timp ce acţionau pe DN 75, pe raza localităţii Lupşa, l-au depistat pe un tânăr de 31 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi seară, la ora 19:12, poliţiştii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 11 ianuarie, ora 19:15, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, în timp ce acţionau pe raza localităţii Unirea l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax