Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune cu peste 100 de poliţişti în ALBA: Administratorul unei firme de prelucrarea lemnului amendat şi transport ilegal de 2 tone fier vechi

Publicat

politie

Masina Politie MCV 1Peste 150 de polițiști din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Cadrul IPJ Alba au derulat, joi, o acţiune în sistem integrat care a avut drept scop menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier.

Poliţiştii au constatat 18 infracţiuni din care 12 în flagrant delict şi au aplicat 546 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 123.307 lei.

Acţiunea a vizat atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

La capitolul infracţiuni depistate, patru au fost de natură economico financiară, trei judiciare, opt la regimul circulaţiei rutiere şi trei de altă natură, 12 dintre acestea fiind constatate în flagrant delict.

Totodată, au fost aplicate 546 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 123.307 lei din care 32 privind fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 22 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 2 privind paza obiectivelor, 456 privind circulaţia pe drumurile publice şi 28 la alte acte normative.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, iar cinci au fost aplicate pentru consum de alcool.

Au fost reţinute 10 permise de conducere şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Valoarea bunurilor confiscate a fost de 61.018 lei.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători ai Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj Napoca – I.S. Alba au efectuat un control la o societate comercială din Alba Iulia ce are ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea materialului lemnos.

În urma controlului s-a constatat că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, administratorul societăţii a comercializat cantitatea de 443,16 metri cubi material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă şi fără să respecte prevederile legale privind utilizarea sistemului SUMAL.

Faţă de administratorul societăţii a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 11.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 443,16 metri cubi material lemnos.

Tot joi, în jurul orei 10.00, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş au depistat pe strada Dorin Pavel din municipiu o autoutilitară încărcată cu 2.000 de kilograme de fier vechi pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de proveniență şi transport.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional, iar întreaga cantitate de fier vechi a fost indisponibilizată, în vederea confiscării.

La ora 13.27, pe strada Augustin Bena din Sebeș, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe G.V.M., de 50 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sebeș unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de G.V.M. cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 2/3 aprilie, la ora 3.31, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, un autoturism condus de B.V., de 35 de ani, din Aurel Vlaicu, judeţul Hunedoara.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de B.V. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax