Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de amploare a poliţiştilor din Alba, la început de septembrie: PERCHEZIŢII, arme neletale confiscate, permise reţinute şi amenzi

Publicat

politie

Peste 150 de poliţişti din structurile IPJ Alba, sprijiniţi de jandarmi au derulat, în perioada 1-4 septembrie, o acţiune de amploare în judeţ. Oamenii legii au făcut patru percheziții, 79 de controale şi au acţionat în nouă filtre rutiere, fiind confiscate bunuri în valoare de aproape 17.000 de lei. Au confiscat trei arme neletale, au verificat 16 firme şi au reţinut 9 permise şi certificate de înmatriculare.

Poliţiştii de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi, substanţe periculoase şi acţiuni speciale, sprijiniţi de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba,  pentru menţinerea climatului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi diminuarea riscului rutier.

Poliţiştii au efectuat patru percheziții şi 79 de controale şi au acţionat în nouă filtre rutiere fiind confiscate bunuri în valoare de 16.769 lei.

În perioada 1 – 4 septembrie au fost constatate 10 infracţiuni, din care opt în flagrant, au fost confiscate trei arme neletale, identificaţi 10 autori de infracțiuni, unul dintre aceştia fiind reţinut.

Poliţiştii de ordine publică au efectuat verificări la 16 societăţi comerciale şi la 28 de obiective asigurate cu pază.

Totodată, au fost aplicate 304 sancţiuni contravenționale, în valoare de 74.970 lei, din care 233 pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 34 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 18 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 19 la alte acte normative.

Au fost reţinute 9 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Transport ilegal de lemn, oprit pe Transalpina, la Săsciori

Joi, la ora 7.15, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în timp ce acţionau împreună cu reprezentanţi ai ITRSV Cluj – Napoca, pe DN67 C pe raza comunei Săsciori, au oprit pentru control un autotractor cu remorcă, ce transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că avizul de însoţire a materialului lemnos nu era completat corespunzător, iar cantitatea transportată era mult mai mare decât cea prevăzută în aviz.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării conducătorului auto cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de 44,280 metri cubi material lemnos transportat ilegal a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Blaj, punct de lucru Sebeș.

Dosar penal pentru un mopedist pentru conducere fără permis

Tot joi, la ora 1740, poliţiştii Postului de Poliţie Blandiana l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce circula cu un moped pe strada  Mihai Eminescu din comună, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Cu alcool la volan

În 4 septembrie, la ora 20.45, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş l-au depistat pe strada Valea Sebeşului din Petreşti, pe C.C., de 52 de ani, din Petreşti, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de C.C., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax