Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de amploare a poliţiştilor în Alba: 51 firme controlate, 10 persoane prinse în flagrant şi 8 permise reţinute. Evaziune fiscală la Aiud şi percheziţii în Alba Iulia

Publicat

Polițiștii din Alba au desfăşurat o acţiune de control de amploare în judeţ, joi, 13 martie, în urma căreia au aplicat amenzi de aproape 130.000 de lei, au prins 10 suspecţi şi au reţinut 8 permise de conducere. La Aiud, au descoperit două cazuri de evaziune fiscală, la un bar şi la o fermă de oi.

Peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în 13 martie. Au constatat două infracţiuni judiciare, două la regimul silvic, 6 de natură economico-financiară, 5 la regimul circulaţiei şi una în domeniul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase. Dintre acestea, 10 au fost constatate în flagrant delict.

Au fost controlate 51 de societăţi comerciale şi s-a acţionat în 11 filtre rutiere.

Poliţiştii din Alba au prins 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 129.495 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 4.966 lei.

Amenzi pentru viteză şi premise de conducere reţinute

Au aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 24 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 47 la alte acte normative.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice (482), dintre care 140 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au

retras 14 certificate de înmatriculare.

Cercetaţi pentru furt

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe B.V., de 67 de ani, din municipiul Braşov, cunoscut cu antecedente penale şi ca infractor voiajor, despre care există suspiciunea că a comis mai multe furturi de pe raza municipiului Alba Iulia.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada 7 -21.11.2013, bărbatul a comis 3 furturi din genţi/poșete/buzunare,  în timp ce se afla într-o autogară din Alba Iulia sau se deplasa cu autobuzul, pe raza municipiului Alba Iulia. Prejudiciul total a fost evaluat de victime la valoarea de 900 de lei. Faţă de B.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea recuperării prejudiciilor.

Tot joi, poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au identificat-o pe S.C.B., de 22 de ani, din Alba Iulia,  care, potrivit primelor cercetări, în data de 26 februarie, în timp ce se afla într-un bar din Alba Iulia, i-ar fi sustras unui bărbat, suma de 150 de lei. Faţă de tânără, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracționale.

Cazuri de evaziune fiscală la Aiud

În urma unui control efectuat de poliţiştii de investigare a fraudelor la o societate comercială din municipiul Aiud, s-a constatat faptul că, în perioada anilor 2010-2012, administratorul acesteia nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, veniturile obţinute din exploatarea a 70 de oi, în scopul sustragerii de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu de 16.350 lei.

Poliţiştii au constatat de asemenea că acesta a înregistrat cheltuieli fictive cu furajarea animalelor în valoare de 293.986 lei, cauzând un prejudiciu de 35.866 lei impozit pe profit şi 69.819 lei TVA și a solicitat rambursare ilegală de TVA în valoare de 26.447 lei.

Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de rambursare ilegală de TVA şi evaziune fiscală.

La o altă societate comercială din Aiud, ce are ca şi obiect de activitate ,,baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”, poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat că administratorul acesteia a omis să înregistreze în contabilitatea societăţii o parte din veniturile realizate din vânzări, constatându-se o lipsă de mărfuri în gestiune, în valoare de 24.477 lei. Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii evaziune fiscală.

Cercetat pentru nerespectarea regimului materialelor explozive şi tăinuire

În urma unei percheziţii efectuate vineri dimineaţă de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, la locuinţa unui cetăţean din Alba Iulia au fost găsite 11.880 obiecte pirotehnice (petarde), deţinute în mod ilegal precum şi mai multe scule electrice despre care există suspiciunea că provin din furturi.

Faţă de S.I., de 45 de ani, din Alba Iulia, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de  nerespectarea regimului materialelor explozive şi tăinuire, precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax