Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri din Alba, în Apuseni. Zeci de şoferi amendaţi în trafic

Publicat

Poliţiştii din Alba au organizat o acţiune de amploare pe drumurile naţionale şi judeţene din Munţii Apuseni, în acest weekend. Au fost depistaţi în trafic şoferi care circulau sub influenţa alcoolului, dar şi alţi conducători auto care nu au respectat regulile rutiere. Oamenii legii au dat amenzi în valoare de peste 10.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în 19 ianuarie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe DN 74, DN 74 A şi DN 75, precum şi pe drumurile judeţene şi comunale din zona Apusenilor, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au consumat alcool. La acţiune au participat şi poliţişti rutieri din Alba Iulia şi Aiud.

Cu ocazia acestei acţiuni, ce s-a desfăşurat între orele 20.00 şi 4.00 dimineaţa, au fost depistaţi 4 conducători auto care conduceau autovehicule, fiind sub influenţa alcoolului. Pentru unul dintre ei, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului, în vreme ce, pentru ceilalţi 3, valorile indicate de aparatele etilotest au fost sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, iar ca şi măsură complementară, permisele de conducere le-au fost suspendate pentru o perioadă de 90 de zile.

Alţi 25 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale priind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  10.585 lei.

 

În jurul orei 21.30, pe strada Piaţa Băii din Baia de Arieş, a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Poşaga, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, recercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Recomandările poliţiştilor:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax