Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acţiune de împădurire susţinută de CUPRU MIN SA Abrud. „Miner mândru din Apuseni. Cupru Min – Rădăcini pentru viitor” (P)

Publicat

Sub sloganul „Miner mândru din Apuseni. Cupru Min – rădăcini pentru viitor”, în parteneriat cu Asociaţia “iPlant.Today – euPlantez.Astăzi”,  compania CUPRU MIN pune în aplicare strategia proprie de responsabilitate socială, participând la plantarea, pe o suprafaţă de aproximativ 5.3 hectare, localizată pe raza comunei Sohodol, a peste 9000 de puieţi.

Astfel, marţi, 11 aprilie 2023, la evenimentul care se desfăşoară pe parcursul mai multor etape au participat peste 50 de angajaţi ai companiei, echipaţi corespunzător, ajutaţi de un utilaj 4×4 destinat transportului pe deal al stâlpilor şi gardului de sârmă pentru împrejmuire.

Este de apreciat atitudinea angajaţilor companiei, voluntari în proiect, care au declarat că, pentru a nu cheltui din bugetul asociaţiei partenere, au refuzat masa de prânz, pentru ca banii ONG-ului să fie investiţi în altă cauză.

Protejarea mediului este una dintre cele mai mari responsabilități ale unei companii ce activează în sectorul minier, iar scopul acestei acţiuni este crearea de păduri şi perdele de păduri adiţionale.

Compania Cupru Min implementează cu succes Sistemul de Management de Mediu și desfăşoară proiecte de anvergură pentru a reduce impactul mineritului asupra mediului.

Pentru Cupru Min, progresul științific și mediul merg mână în mână, permițând companiei să creeze un viitor durabil pentru toată lumea.

Sectorul minier joacă un rol fundamental în economia globală, furnizând materii prime vitale și energie pentru un număr mare de industrii.

Cupru Min s-a implicat de-a lungul anilor în proiecte de conservare a mediului și a patrimoniului local.

Astfel, a fost finanțat proiectul de mutare a bisericii din satul Vința, jud. Alba la Muzeul Astra Sibiu. Operațiunile finanțate de către Cupru Min au însemnat extragerea și transferul picturii murale, demontarea și transportul zidăriei bisericii. Biserica, zidită în piatră are o vechime de circa 250 de ani. În prezent, compania continuă finanţarea procedurii de montare a picturii murale pe noua locaţie din Muzeul Astra Sibiu.

De asemenea, există proiecte de responsabilitate socială care vizează și sedimentarea valorilor profesionale și morale, pe construirea unei echipede succes și pe crearea unei culturi organizaționale prin comunicare, fidelizarea angajaților și stimularea performanței.

Anual, Cupru Min organizează „Ziua Minerului”, eveniment dedicat angajaților și comunităților locale pe raza cărora Cupru Min își desfășoară activitatea.

Pentru calitatea managementului și atitudine în afaceri, pentru performanță în business, Cupru Min a fost premiată cu trofee și premii de către Camerele de Comerț și Industrie a României și cea a județului Alba și de către Consiliul Județean Alba cu ocazia evenimentelor dedicate exclusiv companiilor performante, reprezentative pentru județul Alba.

Următoarea etapă pe tema responsabilităţii sociale este de a organiza sesiuni de prezentare pe teme educaţionale de mediu şi dezvoltare durabilă, destinate comunităţilor de elevi din localităţile beneficiare acţiunilor de împădurire pentru creşterea gradului de informare şi conştientizare, de a organiza concursuri pe teme de mediu şi acţiuni de ecologizare, desfăşurate cu ocazia aniversării a 46 de ani de existenţă a companiei Cupru Min.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax