Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune IPJ Alba: Amenzi de peste 240.000 lei și zeci de permise reținute. Recomandări pentru șoferi

Publicat

actiune ipj politie blaj

actiune ipj politie 2În săptămâna precedentă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au constatat 52 de infracţiuni şi au aplicate peste 1.200 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 240.435 lei.

În perioada următoare, poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea liniştii publice şi pentru creşterea siguranţei rutiere.

În perioada 8-14 ianuarie, poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 52 de infracţiuni, din care 29 de natură judiciară, 4 la Codul Silvic, 1 la regimul vânătorii, 17 la regimul rutier şi una de altă natură.

Au fost aplicate 1.268 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 240.435 lei, din care 114 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 7 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 1.106 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 39 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 303 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 3 pentru alcool, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 62 de permise de conducere şi au fost retrase 29 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor continua acţiunile pentru menţinerea liniştii publice şi pentru creşterea siguranţei rutiere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi precipitaţiile sub formă de ploaie şi ninsoare, anunţate pentru perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier:

– Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;

– Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic;

– Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

– Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

– Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

Reamintim conducătorilor auto că pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax