Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune IPJ Alba: Amenzi de peste 26.000 de lei după controale la tranportatorii de persoane și marfă

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au verificat peste 470 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare şi 3 permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 26.410 lei.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului de acţiuni al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră.

În perioada 14 – 20 mai a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier, a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În această perioadă au fost verificate 475 de autovehicule, dintre care 456 destinate transportului de marfă şi 119 destinate transportului de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 174 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 151 celor care efectuau transport de marfă.

 Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, iar restul pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, din care 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 40 pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 15 pentru lipsa documentelor, 8 pentru neasigurarea încărcăturii, 3 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, două pentru lipsa inspecției tehnice periodice , iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

Au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare şi 3 permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 26.410 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax