Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune IPJ Alba cu ocazia Sărbătorilor de Paşte: Firme cu evaziune fiscală, amenzi, produse şi băuturi confiscate. Controalele continuă până în 19 aprilie

Publicat

Implicaţi într-o acţiune de amploare privind prevenirea evaziunii fiscale şi a neregulilor din comerţul de produse şi alcool înaintea Sărbătorilor de Paşte, poliţiştii din Alba au reuşit să ”adune”, în primele opt zile din aprilie, amenzi de peste 600.000 de lei. De asemenea, au fost descoperite 24 de cazuri de evaziune fiscală şi au fost controlaţi 623 de agenţi economici. Poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 37.054 lei.

În perioada 1-19 aprilie, la nivelul întregii ţări au loc acţiuni preventiv-reactive, în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox.

Poliţiştii judeţului Alba au constatat, în primele opt zile ale acţiunii 121 de infracţiuni, dintre care 24 de evaziune fiscală şi au aplicat 2.941 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 634.878 lei.

În perioada 1-8 aprilie efective de poliţie aparţinând structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru revenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

De la începutul acţiunii şi până acum au fost verificaţi 623 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 2.809 mijloace de transport. În urma acestor controale au fost constatate 121 de infracţiuni, dintre acestea 24 fiind de evaziune fiscală.

Totodată au fost aplicate 2.941 sancţiuni contravenţionale, din care 2.424 sunt la regimul circulaţiei rutiere, 233 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 173 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 634.878 lei.

Acţiunile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acestui plan, vor continua până în data de 19 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax