Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune IPJ Alba, la Sebeș. Polițiștii au confiscat 47 de kilograme de articole pirotehnice

Publicat

petarde artificii confiscate

IPJ Alba împreună cu Poliţia Municipiului Sebeş au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Sebeş şi în localităţile rurale din competenţa. Au fost verificate 18 de societăţi comerciale şi 68 de autovehicule şi au fost efectuate două percheziţii domiciliare. Au fost confiscate 47 de kilograme de articole pirotehnice şi 4,6 metri cubi de material lemnos şi au fost aplicate amenzi în valoare de 14.535 lei.

La acţiune au participat şi poliţişti locali şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Alba.

La data de 14 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Poliţia Municipiului Sebeş au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Sebeş precum şi în localităţile rurale arondate Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sebeş.

La acţiune au participat 34 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale care au fost sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, de poliţişti locali şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Cu această ocazie au fost controlate 68 de autovehicule, 18 societăți comerciale şi au fost legitimate 139 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, iar poliţiştii au identificat 3 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 61 de sancţiuni, în valoare totală de 14.535 lei, din care 46 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar în urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au reținut, în vederea confiscării, 4 permise de conducere, au retras două certificate de înmatriculare şi au confiscat 4,6 metri cubi de material lemnos.

Polițiștii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe un tânăr de 29 de ani, din Sebeş, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Pentru documentarea activităţii sale infracționale, poliţiştii din Sebeş, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie la domiciliul tânărului, ocazie cu care au identificat şi ridicat, în vederea confiscării, 47.841 de articole pirotehnice (47 de kilograme).

Faţă de tânăr a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax