Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune IPJ Alba pentru depistarea şoferilor care nu opresc la trecerea de cale ferată: Patru permise reţinute şi amenzi de peste 9.000 lei

Publicat

politie

actiune politie 7 biciclist Serviciul Rutier Alba a organizat marți, o acțiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată precum şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu această ocazie au fost depistați și sancționați 50 de conducători auto, valoarea totală a amenzilor fiind de 9.250 lei. Totodată, polițiștii au reținut patru permise de conducere.

În cadrul acestei acţiuni, la care poliţiştii rutieri din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Teiuş, Ocna Mureş şi Cugir au fost sprijiniţi de către poliţiştii Serviciului Transporturi, au fost depistaţi 50 de conducători auto care au încălcat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 9.250 lei.

Au fost reţinute patru  permise de conducere şi a fost constatată o infracţiune de conducere sub influenţa alcoolului.

Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.

De la începutul anului, la nivel naţional s-au înregistrat 21 de accidente rutiere care au avut principală cauză nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Acestea s-au soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea gravă a 15 şi rănirea uşoară a altor 20 de persoane.

În judeţul Alba, de la începutul anului, nu s-a înregistrat vreun accident la trecerile la nivel cu calea ferată.

Pentru evitarea accidentelor rutiere datorate nerespectării regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, IPJ Alba reamintește conducătorilor auto că au obligația să:

– oprească atunci când întâlnesc indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”;

– respecte semnalele luminoase constând în lămpi cu lumina roşie şi funcţionare intermitent-alternativă şi lampa cu lumină albă intermitentă, precum şi semnalele acustice;

Neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda (9-20 puncte-amendă 945 – 2.100 lei) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax