Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune IPJ Alba: Peste 1.200 de şoferi testaţi pentru alcool, şase conducători auto cu dosare penale, 20 de permise reţinute şi amenzi de aproape 70.000 de lei

Publicat

Poliţiştii rutieri din Alba au verificat, vineri şi sâmbătă, peste 1.200 de şoferi aflaţi în trafic pe drumurile din judeţ, 20 dintre aceştia fiind sancţionaţi cu reţinerea permiselor, iar şase s-au ales cu dosare penale pentru alcool la volan. În total, amenzile date de poliţişti se apropie de suma de 70.000 de lei. Acţiunea IPJ Alba a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de băuturi alcoolice.   

În zilele de 21 şi 22 februarie 2014, poliţiştii rutieri din Alba împreună cu poliţiştii de ordine publică au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule, după ce au consumat alcool.

Un număr de 1.254 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, dintre aceştia 6 fiind depistaţi conducând sub influenţa alcoolului. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 415 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.700 lei.

De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier.

Sâmbătă, la ora 17,56, poliţiştii rutieri din Zlatna au oprit pentru control, pe raza localităţii Feneş, un autoturism condus de C.G., de 42 de ani, din Zlatna. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 21.20, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, pe strada Ion Creangă din Cugir un autoturism condus de S.M., de 60 de ani, din Cugir. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. S.M. a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 21.14, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş au oprit, pentru control, pe strada Dorobanţi din municipiul Sebeş, un autoturism condus de T.C., de 35 de ani, din Sebeş. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. T.C. a fost condus la Spitalul municipal Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax