Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune IPJ Alba: Poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere şi 19 certificate de înmatriculare. Au controlat 62 de unităţi comerciale şi 206 autovehicule

Publicat

Într-o singură zi poliţiştii din Alba au reţinut 14 permise de conducere, 19 certificate de înmatriculare au fost retrase şi au confiscat bunuri de peste 47.000 de lei. Încadrul unei acţiuni organizate miercuri de IPJ Alba, pe linia prevenirii, descurajării şi combaterii fenomenului infracţional şi menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică au fost constatate 15 infracţiuni, din care două de natură judiciară, două de natură economico-financiară, 3 la regimul silvic, 4 la regimul circulaţiei rutiere şi 4 la regimul armelor, 10 dintre infracţiuni au fost constatate în flagrant.

În cadrul acţiunilor au fost controlate 62 de unităţi comerciale şi 206 autovehicule, au fost aplicate 468 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 118.873 lei, din care 44 la Legea 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 25 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor şi 374 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Miercuri la orele 11.45, poliţiştii din Vinţu de Jos, l-au depistat pe B.I., de 38 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localităţii Valea Vinţului, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul, care aparţine soţiei lui B.I., i-a fost încredinţat de către aceasta, pentru a fi condus pe drumurile publice, cu toate că ştia că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis. Faţă de soţia sa cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice, de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

La ora 13.30, poliţiştii din Jidvei, l-au depistat pe L. D., de 22 de ani, din comună în timp ce conducea un autoturism pe D.J 107, având permisul suspendat.

Faţă de L.D., cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană al cărui permis de conducere i-a fost suspendat.

Tot în aceeaşi zi, la ora 15.20, poliţiştii Postului de Politie Ighiu, au oprit pentru control, pe raza localităţii Şard, o autoutilitară condusa de un tânăr de 26 de ani, din comuna Ighiu. Acesta transporta cantitatea de 1.710 kg cereale (porumb, tărâţă de grâu) precum şi 80 kg de făină de grâu, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

În urma verificărilor efectuate împreună cu poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Alba s-a stabilit că produsele cerealiere erau destinate comercializării, motiv pentru care faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 14, alin. 1, lit. e din OUG nr. 12/2006 iar, ca şi măsură complementară s-a dispus indisponibilizarea, în vederea confiscării, a întregii cantităţi de cereale precum şi a autospecialei cu care erau transportate în mod ilegal.

La ora 17:00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu, pe A.B., de 64 de ani, domiciliat în municipiu, care transporta cu o autoutilitară 60,6 kg de carne de mânzat.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat că bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă ale bunurilor. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform art. 1 lit. e din Legea 12/1990 iar ca şi măsură complementară, întreaga cantitate de carne a fost ridicată, în vederea confiscării.

Miercuri, seara la ora 20.15, poliţiştii rutieri din Aiud, l-au depistat pe S.I., de 27 de ani, din Aiud, care circula cu un moped, pe strada Vasile Lucaci din Ciumbrud, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că mopedul condus de tânăr nu este înmatriculat în circulaţie. Faţă de S.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Poliţiştii din Valea Lungă, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, în jurul orei 23.00 pe raza comunei l-au identificat pe G.N., de 29 de ani în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Faţă de G.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax