Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune IPJ Alba: Suspecţi de furt reţinuţi, firme cu evaziune fiscală şi amenzi. Poliţiştii continuă controalele până în 19 aprilie

Publicat

Implicaţi într-o acţiune de amploare privind prevenirea evaziunii fiscale şi a neregulilor din comerţul de produse şi alcool înaintea Sărbătorilor de Paşte, poliţiştii din Alba au reuşit să”adune”, în primele două zile din aprilie, amenzi de peste 100.000 de lei. Au descoperit cinci cazuri de evaziune fiscală, după ce au controlat 72 de firme. De asemenea, au prins doi suspecţi de furt şi un pescar care prinsese peşti în perioada de prohibiţie.

În primele două zile de desfăşurare a acestor acţiuni, poliţiştii judeţului Alba au executat controale la 72 de agenţi economici, oprind şi verificând 427 de mijloace de transport. Au fost constatate cinci infracţiuni de evaziune fiscală şi alte 20 de infracţiuni.

Totodată au fost aplicate 463 de contravenţii, din care 371 le regimul circulaţiei rutiere, 40 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 32 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 135.810 lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 7.703 lei.

Pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Floriilor, Paştelui Ortodox şi Catolic, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile specifice.

Activităţile poliţiştilor ce se vor desfăşura în perioada 1-19 aprilie, vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor şi produselor specifice acestei perioade, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Efectivele de poliţie de pe raza întregului judeţ vor acţiona şi în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice, iar poliţiştii rutieri vor lua măsurile necesare şi vor acţiona în consecinţă pentru reducerea riscului rutier şi desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei rutiere.

De asemenea în cadrul acţiunii se urmăreşte şi documentarea activităţii infracţionale a unor suspecţi de comiterea de infracţiuni, precum şi finalizarea cercetărilor în dosarele penale aflate în lucru.

Suspecţi de furt din Alba Iulia şi Pianu reţinuţi de poliştişti

În cadrul acţiunii desfăşurate de două zile poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit documentarea activităţii infracţionale a suspectului Nicolae P., de 44 ani, din Alba Iulia.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că este autorul a trei furturi de cabluri de cupru din imobile aflate în fază de construcţie de pe raza municipiului Alba Iulia, fapte comise în perioada 30 noiembrie 2013-24 februarie 2014.

Faţă de suspect se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Bărbatul a fost totodată reţinut pe o perioadă de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Alba, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Alba l-au identificat pe D.P., de 19 ani, din comuna Pianu. Tânărul este autorul a două furturi de combustibil comise în de noaptea de 27 ianuarie spre 28 ianuarie, respectiv 28 ianuarie spre 29 ianuarie, pe raza municipiului Alba Iulia.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în noaptea de 27/28 ianuarie a sustras cantitatea de 600 litri motorină din două autobasculante ce se aflau parcate în curtea unei societăţi comerciale cu sediul pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. De asemenea, în noaptea de 28/29 ianuarie, a sustras cantitatea de 130 litri motorina din doua utilaje parcate în cartierul Partoş.

Tot în cadrul acţiunii, agenţii de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Galda de Jos l-au depistat pe R.M. de 27 de ani, din judeţul Sălaj, care efectua acte de comerț cu fructe în alte locuri decât cele autorizate de primării.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu o amendă în valoare de 500 lei, iar cantitatea de 162 kg de mere în valoare de 312.66 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Sancţiuni de 20.000 de lei aplicate de poliţiştii din Blaj. Pescar prins în flagrant pe Târnava Mare

Poliţişti din Blaj au efectuat 6 controale la persoane fizice şi 4 controale la societăţi comerciale de pe raza comunei Şona. Cu această ocazie au fost identificate 22 pachete ţigări de provenienţă românească şi 1.750 ml alcool, fără documente de provenienţă.

Poliţiştii au aplicat un număr de 4 sancţiuni contravenţional în valoare de 20.000 lei şi au ridicat în vederea confiscării suma de 33 lei, sumă care nu era evidenţiată în casa de marcat.

Tot efective de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au surprins în flagrant pe Aurel C., de 60 ani, domiciliat în oraş în timp ce pescuia pe râul Târnava Mare. Bărbatul a folosit o undiţă cu lansetă şi avea asupra sa 17 peşti. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării undiţa, iar cei 17 peşti au fost redaţi mediului acvatic viu în prezenţa unui reprezentant al AJVPS Blaj.

Poliţiştii efectuează cercetări faţă de bărbat sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax