Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune preventivă a polițiștilor, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. 16 șoferi, amendați pentru neportul centurii de siguranță

Publicat

Duminică, 5 iunie, în intervalul orar 9.30 – 13.00, pe A1, în spațiile de servicii situate pe sensul Deva – Sibiu, la km. 260, în zona localității Cristian, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat o acțiune dedicată participanților la trafic cu privire la importanța portului centurii de siguranță și utilizării dispozitivelor de retenţie pentru copii.

Potrivit IPJ Sibiu, activitatea preventiv-informativă s-a focusat pe simularea consecințelor unui impact frontal la o viteză de 20 km/h pentru conștientizarea riscului la care se expun participanții la trafic în momentul în care nu poartă centura de siguranță.

Aproximativ 80 de conducători auto și pasageri deopotrivă au fost invitați în simulatorul de accidente pentru a testa, la o viteză redusă, forța la care se supune organismul în momentul lovirii unui obstacol sau a unui alt autovehicul.

Cu ocazia derulării activității, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei, dintre care 16 pentru neportul centurii de siguranță.

Potrivit polițiștilor, de la începutul anului și până în prezent, la nivelul Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea (Sibiu)-Deva, 936 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 353.000 de lei pentru neportul centurii de siguranță.  Totodată, 17 pasageri au fost avertizați în scris pentru nerespectarea aceleiași prevederi legale.

„Reamintim participanților la trafic faptul că centura de siguranță rămâne în continuare cel mai sigur dispozitiv de protecție de care poate beneficia cel aflat în autovehicul. În cazul nefericit al producerii unui eveniment rutier, centura îți salvează viața la propriu. Datorită centurii șoferul nu se lovește de volan sau/și parbriz, nicio persoană din cele aflate în auto nu va fi proiectată în afară, pasagerii din spate nu îi vor răni pe cei din față, iar leziunile interne sunt reduse la minim.

Centura nu este un accesoriu de purtat în funcție de ce îți place sau nu, ci este dispozitivul de siguranță care te ține în viață”, au mai transmis polițiștii.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax