Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiunea ”Blocada”: 18 permise reținute și amenzi de peste 140.000 de lei. Polițiștii din Alba au monitorizat șoselele cu trafic aglomerat din județ

Publicat

pol

În luna august, poliţiştii din cadrul IPJ Alba au desfășurat activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”, organizată de IGPR, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie. Prin această acţiune, poliţiştii din Alba au reţinut 18 de permise de conducere, 12 certificate de înmatriculare şi au dat amenzi de peste 140.000 de lei, în interval de o săptămână.

În perioada 8 – 15 august 2014, poliţişti din structurile menţionate au constatat 32 infracţiuni, din care 23 în flagrant, cele mai multe, și anume 17 la regimul circulaţiei rutiere, au reţinut 18 de permise de conducere şi 12 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 856 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.540 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 718 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 86 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 la Legea 12/1990 privind comerţul.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acționat pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

La acţiune au participat şi poliţiştii din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase care vor desfășura activităţi preventiv – reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba. O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară. În acest sens, poliţiştii Serviciului Transporturi acţionează punctual în trenurile de călători şi în gări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. xyz

    duminică, 17.08.2014 at 09:26

    BLOCADA.Doar din acest nume si ne putem da seama de faptul ca mentalitatea militienilor este una gresita,cum ca toti sunt contravenienti. N-am vazut in schimb actiuni adevarate de preventie,nu stat la ciupeala in boscheti. Si daca vorbin de boscheti si preventie,asta ar trebui sa identifice tov politisti, unde sunt in trafic factori de risc. De exemplu pe str.Closca iesirea de pe strazile adiacente sunt o aventura din cauza boschetilor care obstructioneaza vederea. La fel se intampla si in loc Micesti,iar pe straga Traian in dreptul statiei de peco este loc de parcare,obligand conducatorii sa circule pe banda 2 de unde te poti trezi lovit de vreun conducator care iasa din pompa. Sa nu mai discutam de parcarile care se fac in zona Primariei de la giratoriu si pana la pasaj,sub ochii politiei,dar din pricina celor care sunt la volan,cei din politie nu-si „permit” sa le ceara socoteala. Am aratat cateva elemente generatoare de accidente,iar ca acestea sunt o multime in localitate si nu numai. Asta ar trebui sa faca tov politisti si sa invete printre altele sa renunte la „stilul” ingamfat de-a discuta. La mentalitate ar trebui in primul rand lucrat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax