Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunea „Blocada” în judeţul Alba: 41 de filtre rutiere, 27 permise reţinute, trei persoane arestate şi 11 infracţiuni în flagrant

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au continuat Acţiunea “Blocada” şi în perioada 22 – 28 august. Aceştia au constatat 17 infracţiuni rutiere şi juridice, din care 11 în flagrant, au reţinut cinci persoane, trei dintre acestea fiind arestate preventiv, au suspendat 27 de permise de conducere şi 29 certificate de înmatriculare şi au dat amenzi de aproape 220.000 de lei. Au organizat 41 de filtre rutiere.

Poliţiştii rutieri împreună cu cei din structurile de ordine publică au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite IPJ Alba.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acţionat punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 22 – 28 august 2014, poliţiştii au constatat 17 de infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară şi 7 la regimul rutier, 11 dintre acestea fiind constatate în flagrant.

Pe baza probatoriului administrat, cinci dintre persoanele bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost reţinute pentru o durată de 24 de ore, iar pentru trei dintre acestea instanţele de judecată au emis mandate de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

Pe linie rutieră au fost efectuate 41 de filtre rutiere, în cadrul cărora pentru neregulile constatate au fost reţinute 27 de permise de conducere şi 29 certificate de înmatriculare. Totodată au fost aplicate 1172  de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 219.030 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 1.041 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 89 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax