Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiunea „Foc de Artificii”: Polițiștii din Alba au confiscat aproape 70 de kilograme de articole pirotehnice

Publicat

petarde

Poliţiştii din Alba au confiscat aproape 70 de kilograme de articole pirotehnice în urma acţiunilor de vizează respectarea normelor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice. Poliţiştii atrag atenţia cu privire la pericolul ce-l reprezintă folosirea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic.

În perioada 30 noiembrie – 18 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 33 de acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

În această perioadă, au fost constatate 16 infracţiuni şi au fost depistate 12 persoane fizice şi juridice, ce efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens.

În urma controalelor efectuate şi a unor percheziţii domiciliare, a fost confiscată cantitatea de 67 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 10.033 lei.

În paralel, poliţiştii au continuat acţiunile cu caracter informativ – preventiv, adresate elevilor şi au participat la 33 de astfel de activităţi desfășurate în şcoli.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Reamintim faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Totodată, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Controalele poliţiştilor vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax