Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acțiunea „Pirotehnic”, în Alba: Peste 2.400 de articole pirotehnice, confiscate de polițiști. Recomandări

Publicat

articole pirotehnice 4

Polițiștii din Alba au confiscat în ultimele 24 de ore peste 2.400 de articole pirotehnice, în cadrul acțiunii „Pirotehnic”.

Potrivit IPJ Alba, joi, 21 decembrie 2023, polițiștii din Alba au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale privind deținerea și folosirea articolelor cu conținut pirotehnic.

În cadrul activităților desfășurate au fost confiscate 2.433 de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1 și au constatat, în flagrant, 3 infracțiuni de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu articole pirotehnice.

De exemplu, un tânăr de 17 ani, din comuna Doștat, este cercetat pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, întrucât ar fi achiziționat, de pe internet, astfel de articole, pe care le-ar fi oferit, spre vânzare, altor minori din comună.

Polițiștii au ridicat, de la acesta, 600 de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor.

Peste 250 de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3 și F4 au fost ridicare de polițiștii din Cugir de la alți minori din Cugir și Vinerea.

Alte 1.538 de articole pirotehnice din categoriile P1,F1 și F4 au fost ridicate de la un minor din comuna Almașu Mare. Din primele cercetări a rezultat că acesta le-ar fi achiziționat, de pe internet, cu acordul părinților.

Recomandări

„Inspectoratul de Poliție Județean Alba revine cu atenționarea legată de pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic.

Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.

Stimați părinți, supravegheați copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși la accidente cauzate de folosirea artificiilor și petardelor și pot suferi răni care pot cauza infirmități permanente”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

sursa foto: arhivă foto

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax