Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiunea Poliţiei Rutiere de 1 mai, în Alba: 13 permise reținute, majoritatea pentru alcool la volan și amenzi de peste 90.000 lei. Şapte şoferi cu dosare penale

Publicat

politie

actiune politie autostrada În weekend-ul prelungit de 1 mai, Poliţia Rutieră din Alba a reţinut 13 permise şi a aplicat amenzi de peste 90.000 de lei. Cinci şoferi au fost prinşi conducând fără permise, iar alţi doi, sub influenţa alcoolului. Serviciul Rutier Alba a organizat în perioada 30 aprilie – 3 mai o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă și depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile codului rutier.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 91.650 lei din care 380 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru consum de alcool şi 79 pentru neportul centurii de siguranţă.

Au fost reţinute 13 permise de conducere, din care două pentru viteză excesivă şi 11 pentru consum de alcool.

Totodată, polițiștii rutieri din Alba au depistat cinci conducători auto care nu posedau permis de conducere și alți doi șoferi care se aflau sub influența alcoolului.

Joi, 30 aprilie, poliţiştii din Sohodol l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Vadu Moţilor, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Sohodol, având permisul de conducere anulat. Faţă de V.B. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Sâmbătă, 2 mai, în jurul orei 20.00, pe strada Nicolae Iorga din Vințu de Jos, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autovehicul condus de U.P.C., de 28 de ani, din comuna Vințu de Jos. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit doar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot sâmbătă, la ora 19.40, polițiștii din Cugir au oprit pentru control, pe raza localităţi Vinerea, un autoturism condus de M.M., de 32 de ani, din Alba Iulia. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul conducător auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 2 mai, ora 17.05, poliţiştii din Ocna Mureş l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, pe raza localităţii Războieni Cetate şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de D.P. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Duminică, 3 mai, în jurul orei 00.45, poliţiştii Serviciului Rutier Alba în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 704, în afara oraşului Cugir, l-au depistat pe M.F.L., de 34 de ani, din Cugir care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de M.F.L. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Tot duminică, în jurul orei 3.45, poliţiştii din Teiuş au oprit pentru control, pe strada Clujului din Teiuş, un autoturism condus de M.M.M., un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Blaj. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în plus era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest cu care a fost testat, fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde iau fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 3 mai, ora 01.15, poliţiştii din Zlatna au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna, un autoturism condus de S.C., de 53 de ani, din Zlatna.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etiltest a rezultat valoarea de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de S.C. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax