Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunea SPEED Marathon: Poliţiştii, „cu ochii” pe vitezomani. AMENZILE pentru cei care apasă prea tare pedala de acceleraţie

Publicat

radare Peste o mie de polițiști au dat mii de amenzi în toată țara, joi și vineri, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acţiunea a făcut parte din calendarul campaniei „Speed Marathon” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

În doar două zile, poliţiştii de la rutieră au constatat aproape 50 de infracţiuni au aplicat peste 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au dispus 188 de suspendări a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Citeşte şi AMENZI de peste 15.000 de lei aplicate de poliţiştii din Alba Iulia, într-o singură zi, pietonilor şi şoferilor. Doi conducători auto au rămas fără permis

În zilele de 16 şi 17 aprilie, 1.515 poliţişti rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite 438 de echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „Speed Marathon”, pe teritoriul a 22 de state membre.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto că depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancţionează de prevederile O.U.G. 195/2002, astfel:

– depăşirea cu 10-20 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2-3 puncte amendă1 şi 2 puncte penalizare;

– depăşirea cu 21-30 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare;

– depăşirea cu 31-40 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare;

– depăşirea cu 41-50 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare;

– depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 Citeşte şi În atenţia şoferilor: GHIDUL AMENZILOR pentru VITEZĂ şi ce trebuie să fie completat pe PROCESUL VERBAL întocmit de poliţişti

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax