Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiunea „Vatra 2013” continuă: Polițiștii au descoperit prejudicii fiscale de 23.000 lei și au aplicat amenzi de peste 34.000 lei la producători de panificație

Publicat

Polițiștii continuă acțiunea de combatere a evaziunii fiscale în domeniul produselor de panificaţie, în cadrul planului Vatra 2013. În această săptămână, oamenii legii au controlat magazine, firme, mijloace de transport și persoane fizice, au descoperit un prejudiciu de 23.000 lei, au aplicat amenzi de peste 34.000 lei și au confiscat bunuri.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba:

„Pentru asigurarea unui climat de legalitate în mediul de afaceri, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile specifice pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei, conform Planului de acţiune „VATRA 2013”, întocmit la nivelul Poliţiei Române.

În perioada 09 – 15 noiembrie a.c., poliţiştii din Alba au efectuat 42 de controale ce au avut drept scop combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind vizaţi atât producătorii, cât şi cei care vând produsul finit către populaţie.

Astfel, în această perioadă au fost verificate 18 societăţi comerciale, 18 mijloace de transport şi 6 persoane fizice, fiind constatată o infracţiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin această infracțiune a fost estimat la 23.000 lei.

Poliţiştii au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.140 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3.642 lei.

Astfel de acţiuni ale poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor continua şi în perioada următoare.

Exemplu: Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială de profil din Alba Iulia, s-a constatat că administratorul acesteia nu a virat sumele datorate bugetului de stat, în cuantum total de 23.000 lei.

Pe numele administratorului firmei au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 alin 1 din Legea 241/2005”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax