Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiunei IPJ: Amenzi de peste 65.000 de lei, 10 permise confiscate și o firmă din Alba Iulia cercetată pentru evaziune fiscală

Publicat

18.07 În perioada 17 – 19 iulie 2015, peste 130 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, desfășoară zilnic activităţi în cadrul unei acţiuni ce vizează prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Cu ocazia controalelor polițiștii au depistat o societate comercială care a prejudiciat statul cu 550.000 lei.

 

Astfel, ieri, 18 iulie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 35 de controale în pieţe, târguri, localuri public şi verificări la 29 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, comerţul ilicit şi contrabanda cu produse accizabile.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei precum şi pentru prevenire accidentelor rutiere şi sancţionarea abaterilor comise de conducătorii auto.

În urma acestei acţiuni au fost constatate 11 infracţiuni, din care 3 de natură economico – financiară, 5 la regimul rutier, două de natură judiciară şi una de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 292 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 68.950 lei, din care 24 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 254 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 9 la alte acte normative. Au fost reţinute 10 permise de conducere şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.096 lei precum şi suma de 676 lei.

Exemple:
Cu ocazia unui control efectuat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, la o societate comercială din Alba Iulia, s-a constatat că, în cursul anului 2013, în contabilitatea societăţii au fost înregistrate livrări fictive de mărfuri, în valoare de aproximativ 2.300.000 lei, de la un număr de 5 societăţi comerciale de pa raza judeţului Alba.

În baza acestor livrări, societăţile beneficiare au înregistrat achiziţii fictive, în scopul diminuării obligaţilor datorate bugetului de stat, respectiv TVA şi impozit pe profi, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 550.000 lei.

În continuare, faţă de reprezentanţii societăţilor beneficiare urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar faţă de administratorul societăţii controlate, cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.
În dimineaţa zilei de 18 iulie a.c., în jurul orelor 07,00, poliţiştii rutieri din Aiud au depistat un tânăr de 26 de ani, din municipiul Aiud, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax