Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Acțiuni ale jandarmilor în Blaj: O femeie a fost sacționată pentru că și-a lăsat nesupravegheat copilul

Publicat

O femeie din Blaj a fost sancţionată contravenţional de jandarmi pentru că nu şi-a supravegheat corespunzător copilul. Alte două persoane au fost amendate pentru că au înjurat pe stradă. Ambele incidente au fost soluționate prin intervenția jandarmilor.

Lăsat fără supraveghere de către părinţi, un minor în vârstă de 8 ani, domiciliat pe strada Alexandru Borza din municipiul Blaj, în joacă, a aruncat cu pietre şi a rănit superficial o fetiţă. Părinţii acesteia au solicitat ajutorul jandarmilor, iar aceştia au identificat-o în scurt timp pe mama băiatului, Mirabela R. (26 de ani). Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei.

Teberius I.  21 de ani) a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, pentru că, aflat pe strada Sălciilor din municipiul Blaj – în apropiere de sediul Secţiei de Jandarmi – a înjurat şi a ameninţat cu acte de violenţă un trecător. Întrebat fiind de jandarmi care a fost motivul acestui comportament, bărbatul a dat vina pe alcoolul consumat. A primit recomandarea ca pe viitor să evite să mai fie surprins în astfel de situaţii şi i s-a atras atenţia că, în caz de recidivă, riscă sa fie sancţionat mult mai drastic, având în vedere ca pentru astfel de fapte amenda poate ajunge până la 3.000 de lei.

În urma unei solicitări primite prin intermediul SNUAU- 112, un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Blaj s-a deplasat de urgenţă pe strada Plopilor din localitate şi a aplanat un conflict spontan izbucnit între două femei. S-a constatat că, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, Lenuţa M.( 30 de ani), s-a deplasat la domiciliul unei vecine pentru a continua o ceartă începută cu o seară înainte. Hotărâtă să-şi impună cu orice preţ punctul de vedere, femeia a uitat că se află într-un spaţiu public, că este privită şi mai ales ascultată atât de ceilalţi vecini, cât şi de trecători, iar discuţia pe care a avut-o cu vecina a abundat în injurii, expresii jignitoare şi ameninţări. La un moment dat, au existat chiar premisele escaladării violenţei şi apariţiei unor fapte de natură penală, însă intervenţia fermă a jandarmilor a dus la rapida aplanare a incidentului. Pentru fapta săvârşită, femeia a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

„Recomandăm cetăţenilor să evite situaţiile de genul celei descrise mai sus, să nu încerce să-şi facă singuri dreptate, să apeleze cu încredere la numărul 112 când sunt în dificultate şi îi asigurăm că vom interveni în cel mai scurt timp ori de câte ori vom fi solicitaţi”, au transmis jandarmii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax