Connect with us
Publicitate

BLAJ

Acțiuni ale Poliției la Sebeș, Blaj și Galda de Jos. Amenzi de peste 25.000 de lei, în weekend. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Polițiștii din Alba au organizat, în weekend, acțiuni de sigurnață publică la Sebeș, Blaj și Galda de Jos. Au legitimat sute de persoane, au verificat firme și șoferi în trafic. Valoarea amenzilor date este de peste 25.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 13-14 ianuarie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au organizat, pe raza de competență, o acțiune de creștere a siguranței publice și prevenire a faptelor de natură penală sau contravențională.

Polițiștii au legitimat 307 de persoane, au verificat 283 de autovehicule și au efectuat 192 de testări privind consumul de alcool și droguri.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 13.365 lei, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.

În cadrul acțiunii, polițiștii din Galda de Jos au fost sprijiniți de jandarmi.

La Sebeș și în localitățile apropiate, în 14-15 ianuarie, polițiștii au legitimat 44 de persoane și au verificat 36 de autovehicule.

Au fost constatate 27 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 4.100 lei, majoritatea (23) la Codul Rutier și 4 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. A fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii din Sebeș au fost sprijiniți de jandarmi.

Blaj: controale la firme și agenți de pază

Tot în perioada 14-15 ianuarie, polițiștii din Blaj au organizat, pe raza de competență, o acțiune de verificare a modului în care sunt respectate, de către reprezentanții societăților comerciale, prevederile Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor, a bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, precum și în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii specifice și combaterea evenimentelor ce pot afecta siguranța cetățeanului.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au verificat 16 societăți comerciale, 22 de agenți de pază, au legitimat 74 de persoane și au controlat 28 de autovehicule.

Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.350 lei: 11 în baza Legii 333 din 2003 și a normelor de aplicare a acestui act normativ, 32 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și au fost constatate 7 infracțiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax