Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Acţiuni ale poliţiştilor din Alba, pentru alcool la volan şi depăşiri neregulamentare. Amenzi de peste 8.000 de lei, în week-end

Publicat

pol

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au aplicat, sâmbătă, 60 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.640 lei, fiind constatate mai multe încălcări ale normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice. Aceste sancţiuni au fost acordate în cadrul unei acţiuni rutiere realizate pe DN 1, ce a urmărit depăşirile neregulamentare şi conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, ca principale cauze ale producerii de accidente grave.

Astfel, 35 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, 12 sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind efectuarea manevrei de depășire, 2 contravenţii pentru consum de alcool și 11 contravenții pentru alte abateri. Mai mult, pentru cele 14 cazuri de depășire neregulamentară şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, polițiștii au luat și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Tot în cadrul acţiunii, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care poliţiştii le-au întocmit autorilor dosare penale.

Şoferi prinşi la volan sub influenţa alcoolului, în mai multe zone ale judeţului

În acest week-end, poliţiştii au identificat, pe raza judeţului Alba, mai multe cazuri de conducere a autovehiculelor sub influenţa alcoolului. Sâmbătă, la ora 18.07, poliţiştii l-au oprit în trafic, la Ohaba, pe Constantin I. în vârstă de 65 de ani. Acesta conducea un autoturism pe strada principală din localitate, având de 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipiului Sebeș unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz a fost semnalat la Unirea, sâmbătă, la ora 3.00. Un şofer de 20 de ani conducea sub influenţa alcoolului pe direcția Unirea – Ocna Mureș. În urma testării, a reieşit valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care N.S. a fost condus la Spitalul Municipiului Aiud, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Echipajele din cadrul Poliţiei Rurale Baia de Arieş l-au identificat, duminică, la ora 2.50, pe V.C. de 29 de ani, domicilat în Baia de Arieş, care conducea sub influenţa alcoolului, pe raza comunei Sălciua. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta avea 0,55 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Cîmpeni unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducător auto a fost oprit de către poliţiştii din Alba, pe strada Vasile Goldiş, duminică, la ora 3.33. I.V. de 31 de ani emana miros de alcool, astfel polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Județean Alba, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, la ora 6.00, agenţii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş  au oprit pentru control un autoturism condus de către Ovidiu N.C. de 24 de ani, pe strada Lucian Blaga din municipiul Sebeş. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipiului Sebeș unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Luni, la ora 00.10, patrula de siguranță publică formată din poliţişti din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Sebeş au oprit pentru control, pe strada Unirii, din localitatea Şugag, judeţul Alba, un autoturism condus de un bărbat de 28 ani, domiciliat în comuna menţionată. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta avea 0,51 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipiului Sebeș, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul pe drumuri publice, fără permis

Duminică, poliţiştii au mai identificat în trafic un tânăr care conducea fără permis. La ora 5.15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Unirea a oprit pentru control un autoturism condus pe direcția Unirea – Ocna Mureș de către un tânăr de 29 de ani, domiciliat în orașul Ocna Mureș. Deoarece nu a prezentat pentru control permisul de conducere, poliţiştii l-au verificat în baza de date şi au constatat că nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Teodor C. este acum cercetat pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Foto: arhivă

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax