Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiuni ale polițiștilor din Alba pentru siguranță în școli. Au prezentat reguli rutiere, au participat la ședințe cu părinții

Publicat

Peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței. Oamenii legii au participat și la ședințe organizate cu părinții.

În perioada 18- 22 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului Rutier și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști ai Centrului regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat informarea elevilor, în ceea ce privește consecințele unui comportament delincvent, anunță IPJ Alba.

Au fost organizate întâlniri cu elevi din Ocna Mureș, Stremț, Geoagiu de Sus, Unirea, Lupșa, Poiana Vadului și Sântimbru, temele abordate fiind legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Participări la ședințele cu părinții, informări pentru elevi

Și în această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, au luat parte la ședințele cu părinții care au fost organizate în unități de învățământ din municipiul reședință de județ.

Polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere, iar, prin jocuri interactive, regulile au fost repetate și puse în practică.

De asemenea, peste 50 de cadre didactice care au luat parte la aceste activități vor reproduce mesajele polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.

Acțiunile informativ-preventive vor fi continuate pe toată durata anului școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax