Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba: sute de autovehicule și persoane, verificate. Amenzi de peste 21.000 de lei

Publicat

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat duminică, 19 noiembrie 2023, acțiunile în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 491 de persoane și au fost verificate 266 de autovehicule.

Au fost constatate 126 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 21.380 lei.

Au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost reținute 7 permise de conducere.

Au fost efectuate 128 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 8 infracțiuni.

Polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative

„Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Aceștia au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax