Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiuni de informare pentru screeningul de cancer de col uterin în comuna Săsciori, la ”Fii satului Căpâlna”

Publicat

O serie de acţiuni de informare, educare și conştientizare pentru screeningul de cancer de col uterin se vor derula la Căpâlna, comuna Săsciori, în data de 24 iulie 2022, la evenimentul “Fii satului”. 

Astfel, în cadrul evenimentului va fi organizat un punct de informare, pentru femeile din grupul ţintă 24-64 de ani, cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin si de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale.

“Pentru echipa proiectului este foarte importantă informarea corectă și consecventă a femeilor din grupul ţintă despre riscul cancerului de col uterin, despre importanța înțelegerii cauzelor bolii și cunoașterii metodelor de prevenire disponibile.

Ca medic recomand şi invit toate femeile să se informeze despre riscurile cancerului de col uterin pentru a putea lua decizii informate şi pentru a participa şi a beneficia de facilităţile acestui proiect, prin testare gratuită Babeş Papanicolaou, femeile din gupa de vârstă 24-29 de ani, şi testare HPV, femeile din grupa de vârstă 30-64 de ani”, a declarat Dr. Olimpia Candrea, coordonatorul judeţean Alba al unui proiect derulat în regiunea Centru de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax