Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiuni de sezon ale poliţiştilor din judeţul Alba: Sute de amenzi, zeci de permise reţinute şi bunuri confiscate

Publicat

actiune politisti alba Peste 100 de amenzi pentru şoferi care au depăşit viteza legală, zeci de permise reţinute şi bunuri confiscate. Sunt o parte dintre rezultatele acţiunilor derulate săptămâna aceasta, de poliţiştii din Alba, în cadrul „Planului de acţiune pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în sezonul rece şi pe timpul sărbătorilor de iarnă 2015 – 2016”, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale şi descoperirea infracţiunilor cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier sigur.

În perioada 23 noiembrie 2015 – 11 ianuarie 2016, în judeţul Alba se desfășoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, poliție transporturi, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, transmite IPJ Alba.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii urmăresc menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi prevenirea şi combaterea, cu fermitate, a faptelor contravenţionale şi a infracțiunilor din domeniul silvic.

Totodată, pentru desfăşurarea în condiţii de normalitate a manifestărilor publice din această perioadă şi pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii acționează cu efective mărite, în special în zona staţiunilor, a locurilor de agrement frecventate de turişti şi a lăcaşelor de cult.

Efectivele de poliţiei rutieră sunt prezente pe arterele rutiere ale judeţului, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Astfel, în perioada 23-27 noiembrie, poliţişti din structurile menţionate mai sus, au constatat 60 de infracţiuni, din care 24 de natură judiciară, 5 la Codul Silvic, 14 la regimul rutier şi 7 de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 667 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 141.918 lei, din care 79 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 31 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 10 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 538 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 12 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 141 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 3 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 26 de permise de conducere şi au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 32.542 lei, constând în material lemnos, pomi de Crăciun şi produse alimentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax