Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiuni preventive, desfășurate de polițiștii din Alba, pe perioada vacanței de vară. Ce sfaturi au aceștia pentru tineri

Publicat

Poliţiştii din Alba au continuat activităţile informativ-preventive adresate tinerilor și le-au făcut recomandări pentru siguranța lor, pe perioada vacanței de vară. Acțiunile vor avea loc pe toată durata vacanței, iar polițiștii vor fi prezenți și în zonele unde vor fi organizate concerte, festivaluri, tabere, pentru a-i ajuta pe tineri să învețe deprinderi care să le aducă un plus de siguranță. 

Premergător vacanţei de vară, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba au fost prezenți în unități de învățământ din județ și în spații publice frecventate de tineri, unde au discutat cu elevii, aspecte legate de siguranța lor.

Elevilor le-au fost reamintite regulile de circulație rutieră și au aflat ce trebuie să facă pentru a nu fi victimizați din infracțiuni.

Adolescenții au fost informați, de către reprezentanții IPJ Alba, în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri, au fost sfătuiți să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu plece nicăieri împreună cu aceştia, să nu accepte să facă parte dintr-un grup de persoane care au obiceiuri nesănătoase (consumă alcool, tutun sau droguri).

Într-o lume tot mai digitalizată, în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate și sfere de interes, relațiile interumane ajung să depindă, într-o mai mare măsură, de comunicarea virtuală decât de cea față în față, de aceea, tinerii au fost îndrumați de polițiști să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală.

De asemenea, IPJ Alba recomandă părinților să fie cei mai buni prieteni ai copiilor lor, să le cunoască anturajul și preocupările și să știe, în permanență, unde sunt și cum își petrec timpul liber.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax